AcasăNewsTAXA AUTO 2013: Cine NU trebuie sa achite TIMBRUL DE MEDIU! AFLA...

TAXA AUTO 2013: Cine NU trebuie sa achite TIMBRUL DE MEDIU! AFLA daca esti scutit de plata!

Au mai ramas doar cateva zile pana va intra in vigoare ordonanta guvernamentala privind plata timbrului de mediu (noua taxa auto). Aflati, insa, ca NU toti posesorii de autovehicule vor trebui sa achite aceasta dare, incepand cu 15 martie.

Printre categoriile de persoane si masini care sunt scutite de la plata taxei auto se numara: autovehicule Euro 6, masinile electrice si masinile hibrid, autoturismele si autovehiculele apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, dar si ambulantele, autovehiculele de interventie ale politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, pompierilor si echipajele de descarcerare, potrivit bzi.ro.

De asemenea, sunt scutite de la plata timbrului de mediu autoturismele persoanelor cu handicap, stabilit prin legea nr. 448/2006. Nu achita noua taxa auto nici proprietarii unor autovehicule istorice si nici cei cu autovehicule dobandite prin mostenire, in cazul in care aceasta a intervenit in intervalul de doi ani de la data deschiderii succesiunii si nici cele dobandite prin partaj, conform sursei citate.

Mai trebuie spus ca timbrul de mediu se plateste doar in cazul primei inmatriculari pe piata din Romania sau la prima transcriere. Soferii cu masini Euro 4 si Euro 3 vor scoate din buzunar mai multi bani, cu circa 10 % in plus decat pana cum. Asta in timp ce sumele achitate de proprietarii unor masini Euro 2, Euro 1 si non-euro scad cu 60% pana la 90%. Taxa ramane nemodificata pentru masinile Euro 5. Mai trebuie spus ca timbrul de mediu va fi platit o singura data, la prima inmatriculare pe piata romaneasca sau la prima transcriere.

CITESTE SI TAXA AUTO: Cat costa timbrul de mediu pentru Opel, Volkswagen, Renault si Skoda!

Calculeaza AICI valoarea noii taxe auto! Cand va fi aprobat timbrul de mediu!

Guvernul a aprobat TIMBRUL DE MEDIU! Vezi de cand intra in vigoare noua formula a taxei!

Calculeaza AICI valoarea noii taxe auto valabile din ianuarie 2013!

Calculeaza AICI valoarea noii taxe auto! Cand va fi aprobat timbrul de mediu!

Cum arata noua taxa auto

 

author avatar
eNational
10.315 afisari

1 COMENTARIU

  1. eu miam cumparat masina in ianuarie si primu propretar nu a avut platita taxa de imatriculare a inscriso cu hotarare judecatoreasca acuma eu trebuie sa platesc 3150 de euro da nu inteleg de ce nu imi da numere ca legea se va da pe 15 asta se intampla numai la GALATI SAU IN TOATA TARA????? am platit tot la aceasta masina inclusiv si asigurarea impozitu raru ce sa mai zic cand am fost la birou mia cerut chitanta cu taxa plm ia chitanta de unde nui

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger