AcasăNewsTeodor Melescanu calca pe BEC

Teodor Melescanu calca pe BEC

Ieri, cu 24 de ore inainte de inchiderea listei cu candidatii pentru fotoliul de la Cotroceni, Teodor Melescanu, seful SIE si-a anuntat demisia. Conform purtatorului de cuvant al BEC, Marian Muhulet, Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca va depune azi, la ora 10, candidatura lui Melescanu pentru alegerile prezidentiale.

Pe ultima suta de metri, Teodor Melescanu isi incearca norocul pentru Presedintie

Demisia lui Teodor Melescanu a fost anuntata sefilor Senatului  si Camerei Deputatilor printr-o scrisoare din partea presedintelui Traian Basescu. In scrisoare se precizeaza ca: ” in temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata, va propun sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor-Viorel Melescanu si sa declarati vacanta aceasta functie”. Conform legii 1/1998, conducerea SIE se asigura de catre un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui Romaniei.

Semnaturi stranse in mare taina

Intrebat, saptamana trecuta, cand numele sau era deja vehiculat in presa drept candidat la presedintie, daca este adevarata aceasta intentie,  Melescanu a precizat: “Daca vor fi intrunite conditiile, luni dimineata o sa va dau un raspuns”. Chestiunea era legata de strangerea numarului suficient de semnaturi.  Interesant este ca, in afara activistilor Partidului Dreptatii Sociale si a catorva ONG-uri, principalii “agenti electorali” al fostului sef al SRI au fost membri ai sindicatului cadrelor militare in rezerva, asa dupa cum a declarat chiar presedintele acestuia, Mircea Dogaru. Dogaru a mai spus ca actiunea a inceput in urma cu circa o luna si ca s-au mai strans semnaturi si pentru Ghise si Funar.

Blocaj la Iohannis?

Printre parlamentari circula un nou zvon, acela ca Melescanu este aruncat in cursa electorala pentru a rupe o bucata serioasa din electoratul care l-ar putea vota pe Iohannis, in asa fel incat acesta sa nu poata ajunge in turul 2. Sustinatorii acestei teorii il considera pe Iohannis drept cel mai puternic contracandidat a lui Ponta. De asemenea, aceiasi politicieni mai cred ca in felul acesta i s-a oferit lui Melescanu o iesire eleganta de la conducerea SIE, stiut fiind ca noul presedinte avea sa numeasca pe altcineva, in decembrie, la varful acestui serviciu. Totodata, in aceleasi cercuri se vorbeste despre faptul ca, dupa prezidentiale, fostul sef al SIE va fi rasplatit cu o functie importanta.

[poll id=”846″]

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger