AcasăNewsTexas s-a saturat de SUA

Texas s-a saturat de SUA

Texas nu este de acord cu politica guvernului american si doreste sa obtina independenta, a declarat, la Moscova (!), Nathan Smith, numarul trei al Miscarii Nationaliste Texane, care numara peste 250.000 de membri.

Potrivit lui Nathan Smith, statul Texan nu mai vrea sa finanteze un buget militar enorm, cum este cel al Statelor Unite, si sa ”tolereze” dictatura presedintelui Barack Obama. ”Avem nevoie sa fim independenti pentru ca noi suntem diferiti (…) Noi nu suntem de acord cu politica guvernului federal american(…) Pentru ce texanii trebuie sa finanteze un buget militar astronomic, cum este cel al Statelor Unite? Nu suntem de acord cu aceasta politica, a indicat Nathan Smith, aflat intr-o vizita la Moscova, urmare a invitatiei lansate de Alexandr Ionov, conducatorul Miscarii antimondialiste din Rusia.

Guvernul ne ia totul si nu ne da nimic

Nathan Smith a continuat apoi, explicand ca Texas este un stat bogat, exploatat de guvernul federal in favoarea altor state. Intr-o declaratie acordata ziarului rusesc Vzgliad, Smith a aratat ca ”Guvernul federal ia mai mult decat da Texas-ului. Texas nu primeste nimic de la guvernul american. In tot acest timp, bogatiile statului nostru servesc finantarii altor state americane. Sistemul economic american este in pericol. Guvernul american nu controleaza cheltuielile. Statele Unite au o datorie public superioara produsului intern brut national. Iar cel mai grav este faptul ca situatia economica actuala este fara iesire. Ei nu fac decat sa tipareasca bani ”, a spus Smith, potrivit Sputnik. Numarul trei al Miscarii Nationaliste Texane a urmat: ”Vedem ca rolul centrului federal este in continua crestere in timp ce nimanui nu-i pasa de opinia Statelor. Presedintele american, Barack Obama, nu se adreseaza puterii legislative, doar emite decrete prezidentiale. Aceasta nu mai este o democratie, este o dictatura. Situatia nu este in favoarea tarii si nici in favoarea Texas-ului”.

”Independenta completa, totala”

Potrivit Texas Nationalist Movement, obiectivul principal al miscarii este ”o independenta completa, totala si fara bariere politice, culturale si economice a statului Texas. ”Ambitia noastra este sa restauram Republica Texas, sa-i conferim statutul de stat-natiune independent, garantand drepturile individuale ale fiecarui Texan. Este de datoria noastra sa implinim destinul nostru national si sa atingem grandoarea dorita de parintii nostri fondatori, dar si de actuala generatie de texani, pentru ca cei ce vor urma sa poata trai in libertate. Suntem o lumina independenta  intr-o lume care a plonjat in intuneric”. Miscarea Nationalista Texana lucreaza la ”promovarea si protejarea indepedentei politice, culturale si economice a natiunii texane”. La ”apararea drepturilor inerente si  inalienabile ale texanilor”, la ”promovarea valorilor nationalismului texan” si la ”restaurarea si protejarea unei republici constitutionale in Texas”.

Conferinta internationala nationalista la Donetk

Potrivit lui Alexandr Ionov, ”separatismul american si cel European iau amploare. Delegatii americane si europene, care pledeaza pentru dreptul la autodeterminare al natiunilor lor au strans legaturile. Catalanii, flamanzii si texanii au intentia sa tina o conferinta in Republica Populara din Donetk, in estul Ucrainei, anul acesta”.

author avatar
Tudor Borcea
1.036 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger