AcasăNewsTopul celor mai ciudate legi rutiere

Topul celor mai ciudate legi rutiere

Curatatul masinii cu lenjeria intima purtata este interzis in San Francisco

Exista tot felul de reglementari ciudate pentru cei care conduc pe drumurile publice. Compania britanica Barrington Freight, care se ocupa de transportul de marfuri la nivel international, a realizat un top al celor mai neobisnuite reglementari rutiere din lume.

Curatatul masinii cu lenjeria intima purtata este interzis in San Francisco

De la interdictia impusa de rusi circulatiei unui autovehicul murdar, la bizara amenda de 78 de dolari pentru cei care lovesc cu masina un trecator, Huffington Post prezinta 50 dintre cele mai ciudate sanctiuni pentru cei care circula pe drumurile publice:

In Marea Britanie este in vigoare o lege care interzice unei trasuri sa circule fara a fi dotata, in permaneta, cu un balot de fan si o desaga cu ovaz.

Toti soferii danezi sunt obligati ca, inainte de a porni, sa se uite sub masina. Poate cuiva i-a trecut prin minte sa se ascunda acolo.

In Cipru este ilegal ca in timpul condusului sa mananci sau sa bei. Nici macar apa!

Toate masinile trebuie sa fie dotate cu stergatoare de parbriz in Luxemburg. Chiar daca nu au parbriz!

Rusii va vor amenda in cazul in care veti conduce o masina murdara.

Pe o autostrada din Germania este interzis sa ramai fara benzina.

In Spania este obligatoriu sa mai ai in masina o pereche de ochelari, chiar daca porti una.

In unele orase spaniole masinile trebuie parcate in dreptul caselor cu numere pare, in zilele cu numere impare ale lunii.

Farurile trebuie sa fie aprinse si ziua, in tarile scandinave.

Toti soferii din Estonia trebuie sa aiba in dotare doua imobilizatoare pentru roti.

Turcii par sa fie foarte atenti cand este vorba despre siguranta. Un autoturism trebuie dotat cu triunghi reflectorizant, vesta reflectorizanta si trusa de prim ajutor.

Conducatorii vehiculelor motorizate din Franta sunt obligati sa aiba asupra lor un alcoolscop. Daca nu il prezinti la control, jandarmul te poate amenda cu 11 euro.

Masinile din Serbia trebuie sa fie dotate cu o bara de remorcare, dar si cu trei metri de franghie. Tot pentru remorcare.

In capitala filipineza Manila nu ai voie sa circuli lunea daca numarul de inmatriculare se termina cu cifra 1 sau 2.

O amenda echivalenta cu 65 de dolari este aplicata in Japonia soferilor care stropesc trecatorii.

In Singapore soferii nu au voie sa se apropie la mai putin de 50 de metri de trecatori.

In statul american Alabama ai voie sa circuli pe contrasens, pe o strada cu sens unic, numai daca iti pui un felinar in fata masinii. Tot aici, te vei situa in afara legii daca te gandesti sa conduci legat la ochi.

In Alaska nu ai voie sa iti legi cainele deasupra masinii.

Nu ai voie sa claxonezi, in Arkansas, in locurile in care, dupa ora 9, se servesc sandvisuri si bauturi reci.

Este ilegal sa sari dintr-o masina care merge cu peste 100 km/h, in California. Tot aici, un vehicul fara ocupanti nu are voie sa circule cu mai mult de 95 km/h.

Curatatul masinii cu lenjeria intima purtata este interzis in San Francisco (nu se precizeaza ce se intampla daca lenjeria este noua).

Femeile in capot nu au ce cauta la volan in California. Si, oricat de confortabile ar parea, autostrazile nu sunt paturi! Prin urmare, este ilegal sa dormi pe o autostrada.

Tennessee si California interzic soferilor sa impuste animalele din masina. Exceptie fac balenele.

In Hermosa Beach oficialii au interzis varsarea bauturii Margarita pe strada.

Daca te gandesti sa iti legi elefantul de un parcometru, in Florida, va trebui sa platesti parcarea.

Tot in Florida vei primi o amenda de 78 de dolari daca lovesti cu masina un trecator.

In Marietta, Georgia, ai voie sa scuipi doar daca esti la volanul unui camion. Pentru cei care se deplaseaza cu autobuzul sau alt autovehicul este interzis.

Este ilegal sa iti schimbi hainele intr-o masina fara sa tragi perdelele, doar daca nu o faci in timpul uni incendiu. Este valabil in Evanston, Illinois.

In Massachusetts vei fi amendat daca ai pe bancheta din spate o gorila.

Trecerea granitei in statul Minnesota, fie ca mergi pe jos, fie ca esti la volan, este interzisa atata timp cat ai o rata deasupra capului.

In Nevada nu ai voie sa calaresti o camila pe autostrada.

Daca ti s-a stricat masina pe o strada din Michigan, ai grija sa nu te apuci sa-ti citesti ziarul in mijlocul strazii, pentru ca este ilegal.

Autoritatile din Ohio te vor amenda in cazul in care vei da ocol pietei centrale de mai mult de 100 de ori. Tot in acest stat vei fi penalizat daca, atunci cand ti se face rau si chemi un taxi, vei alege sa calatoresti deasupra masinii.

In Oklahoma nu ai voie sa citesti reviste cu benzi desenate in timp ce conduci.

Nici sa nu te gandesti sa te urci la volan duminica, intr-o masina neagra, mai ales daca esti in Denver, Colorado.

Daca esti in Kentucky, ai mare grija la ce latra prietenul tau patruped. Poti plati amenda daca un vehicul este atacat de cainele tau.

In Georgia este interzis sa conduci in locurile de joaca pentru copii.

Oficialii din Missouri au decis sa penalizeze pe oricine actioneaza claxonul masinii altuia.

O amenda va fi cu siguranta a ta, in Connecticut, daca te gandesti sa depasesti 100km/h cu bicicleta.

Cum sa ajungi mai repede la gogosi? In nici un caz cu masina! Daca parchezi in fata unei gogoserii din Maine, cu siguranta vei fi penalizat!

Daca te hotarasi sa circuli noaptea prin Pennsylvania, vei fi obligat sa te opresti din doi in doi kilometri si sa tragi o racheta de semnalizare. Asta pentru a avertiza animalele care ti-ar putea iesi in fata.

Foarte preocupate de bunastarea animalelor, autoritatile din Pennsylvania au interzis oamenilor sa traga cu ochiul la cai in timp ce se afla in masina. Daca totusi vor sa faca acest lucru, trebuie sa isi camufleze masina astfel incat aceasta sa se confunde cu peisajul.

O lege valabila in New Orleans si Memphis stabileste ca o femeie care se urca la volan nu are voie sa plece decat daca in fata masinii se afla un barbat cu un stegulet de avertizare.

Oile nu au voie sa ramana singure in masina, in Montana.

In New Jersy nu ai voie sa te incrunti la politist, iar in Minneapolis este ilegal sa circuli pe Lake Street intr-o masina rosie.

author avatar
Catalin Dumitrescu
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger