AcasăNewsTragedie!!! Incendiu intr-un club din Capitala! Minimum 25 decese confirmate si 88...

Tragedie!!! Incendiu intr-un club din Capitala! Minimum 25 decese confirmate si 88 de raniti

UPDATE: Numarul mortilor a ajuns la 27.

UPDATE: Sunt 26 de morti si 145 de raniti, dintre care 88 in stare grava. Numarul de urgenta pentru rudele victimelor: 021 206 9291.

Incident cumplit in Capitala, consumat in urma cu cateva minute intr-un club din Centrul Vechi.

Un incendiu puternic a avut loc in incinta unui club din strada Tabacarilor, la numarul 7. In momentul producerii tragediei, in incinta se aflau peste 200 de persoane care participau la un eveniment rock, organizat cu ocazia lansarii unui album al unei trupe rock. Potrivit unui prim bilant – prezentat de secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, si confirmat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, exista 25 de decese. In plus, 88 de persoane care se aflau in incinta Clubului Colectiv au fost transportate la diverse unitati spitalicesti de urgenta din Capitala.

Doar la Spitalul Floreasca au fost aduse peste 50 de victime, marea majoritate cu arsuri severe. Au fost transportati raniti si la Spitalul Universitar, dar si la Spitalul de Arsi sau Spitalul Bagdasar. Potrivit martorilor oculari, se pare ca spre finalul concertului rock, s-au lansat artificii, iar o scanteie a aprins tavanul. Ar fi urmat un incendiu, iar din cauza panicii create printre cei aflati in club, lumea s-a calcat in picioare. Potrivit lui Raed Arafat, moartea multor persoane aflate in incinta a fost provocata si de intoxicarea cu fum.

Evenimentul care a dus la producerea tragediei  a fost legat de concertul trupei Goodbye To Gravity, una dintre cele mai apreciate trupe metal din Romania. Trupa a lansat vineri seara albumul Mantras of War, intrarea la concert fiind libera. In prezentarea evenimentului, organizarorii au notat ca recitalul „va beneficia de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice si decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului”.

Intr-un comunicat MAI se arata ca, in aceasta noapte, in jurul orei 23.00, intr-un club din Capitala a avut loc un incendiu in care mai multe persoane au necesitat interventii medicale de urgenta. La interventie au participat peste 60 de autospeciale de interventie (ambulante, SMURD, masini de pompieri, ATVM), precum si echipaje ale ISU Bucuresti-Ilfov, alaturi de forte ale poliţiei si jandarmeriei. Totodata, la fata locului a fost amplasat un spital mobil apartinand Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Pana in acest moment, 88 de persoane au fost trasportate la mai multe unitati spitalicesti din Capitala, iar 25 de persoane au decedat. Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a fost prezent la fata locului impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat.

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger