AcasăNewsTraian Basescu a castigat procesul cu Sorin Rosca Stanescu

Traian Basescu a castigat procesul cu Sorin Rosca Stanescu

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a castigat procesul intentat fostului senator liberal Sorin Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu l-a acuzat pe Traian Basescu, in mai multe randuri, ca a luat mita pentru a promova proiectul Rosia Montana. Fostul presedinte al Romaniei l-a actionat in instanta pe Sorin Rosca Stanescu, acuzandu-l de calomnie.

Prezent in fata magistratilor de la Judecatoria Sectorului 2, Sorin Rosca Stanescu s-a aparat precizand ca a aflat din presa ca a fost dat in judecata si ca din acest motiv nu a reusit sa-si pregateasca apararea cum se cuvine.

Totusi, magistratii nu au vrut sa auda si i-au dat castig de cauza lui Traian Basescu, obligandu-l pe Sorin Rosca Stanescu „sa achite reclamantului suma de 100 de lei cu titlul de despagubiri civile simbolice pentru repararea prejudiciului moral cauzat”.

Intre timp, Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare, cu executare, in dosarul „Rompetrol”, fiind acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

author avatar
Cristi Ionita
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger