AcasăNewsTraian Basescu: "Daca voi fi citat ca martor in dosarul Gala Bute,...

Traian Basescu: „Daca voi fi citat ca martor in dosarul Gala Bute, voi pleda in favoarea Guvernului”

Dupa ce Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a fost arestata preventiv in dosarul „Gala Bute”, au aparut tot mai multe voci care sustineau ca este posibil ca Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, sa fie citat ca martor in dosarul respectiv.

Asta si pentru ca Traian Basescu a participat la sedinta de Guvern in timpul careia s-a luat decizia aprobarii organizarii Galei Bute si, spun unii, fostul presedinte al Romaniei ar trebui sa dea explicatii in legatura cu modul in care s-a luat decizia organizarii Galei Bute.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, pare sa fie extrem de linistit in aceasta situatie. „Daca voi fi citat ca martor voi vorbi in favoarea Guvernului care a aprobat Gala Bute. Toti uitam ca, la vremea aceea, tot romanul vroia ca Bute sa boxeze la Bucuresti. Si el a spus de multe ori ca ar vrea sa boxeze in tara. Era in gloria lui, a fost ultimul meci pe care l-a castigat prin KO. Apoi a avut meciul nefericit din Anglia si am fost unul dintre cei care s-a bucurat cand Guvernul a luat decizia sa organizeze Gala Bute la Bucuresti. Da, voi fi unul dintre romanii, chiar daca aveam functia de presedinte, care va spune: m-am bucurat si mi-am dorit si eu ca Gala Bute sa aiba loc in Romania. Era un campion mondial la profeisionisti, versiunea IBF, a doua dupa cea americana”, a fost mesajul transmis de Traian Basescu.

Basescu a precizat ca „am stat la sedinta respectiva doar la inceput, inainte sa se intre pe ordinea de zi. Niciodata n-am stat sa se parcurga macar un punct din ordinea de zi. Era pe 5 ianuarie, la inceput de an si, ca intotdeanua, incercam sa prefigurez niste elemente de politici generale, cum le vedeam eu, in fata guvernului, n-am avut nicio legatura cu aprobarea. Dar faptul ca guvernul a aprobat Gala Bute este un lucru pe care la vremea respectiva l-am aplaudat si cred ca a fost un lucru bun”.
Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a fost acuzata, in dosarul Gala Bute, de luare de mita si abuz in serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger