AcasăNewsTraian Basescu este ferm: "Romania nu are alternative la NATO si UE"

Traian Basescu este ferm: „Romania nu are alternative la NATO si UE”

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat ca Romania nu are alta alternativa decat sa-si consolideze pozitia in NATO si UE.

Traian Basescu sustine ca, la inceputul mandatului sau ca presedinte, Romania era doar o tara NATO, iar acum Romania reprezinta „o tara NATO credibila in interiorul aliantei”.

Presedintele Romaniei a precizat ca tara noastra va trebui sa trimita 450 de militariin Afganistan, pentru a asigura securitatea aeroportului din Kandahar.

Desi recunoaste ca nu este o placere sa trimiti militari romani in Afganistan, Traian Basescu a precizat ca „atata timp cat aliatii iti monteaza sistem de rachete defensive pe banii lor, iti asigura pregatirea flotei militare si iti pun la dispozitie 600 de puscari marini in baza de la Mihail Kogalniceanu, e incorect sa nu raspunzi cand ti se cere o misiune in Afganistan. Romania nu are alta alternativa la NATO”.

De asemenea, Traian Basescu sustine ca tara noastra nu are alternativa nici la UE. „De la intrarea in Uniunea Europeana, Romania a facut progrese formidabile. Deficitul bugetar este sub 3%. Datoria publica este de 37,9%, desi aveam dreptul sa ajungem la 60%. PIB-ul a crescut de 2,5 ori de cand suntem in Uniunea Europeana. Avem o pondere a industriei de doua ori mai mare decat media din UE, ceea ce este spectaculos. Foarte important este si ca exporturile au crescut de patru ori. De aceea spun ca UE este singura optiune viabila pentru ca Romania sa ajunga la prosperitate pentru cetatenii sai, candva”, este mesajul transmis de presedintele Romaniei.

Traian Basescu ii va preda stafeta, duminica, lui Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei. Mesajul lui Basescu pentru fostul primar al Sibiului este ca „ii predau domnului Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile de la Maastricht si o tara cu toate criteriile de convergenta pentru intrarea in zona euro”.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger