AcasăNewsTraian Basescu: "Ponta si Iohannis sa-si asume responsabilitatea celor 7,5 miliarde de...

Traian Basescu: „Ponta si Iohannis sa-si asume responsabilitatea celor 7,5 miliarde de euro”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, sustine ca tara noastra ar putea pierde, la sfarsitul acestui an, finantari de circa 7,5 miliarde de euro puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Banii respectivi ar fi trebuit sa fie investiti in autostrazi, modernizarea cailor ferate, regularizari de rauri, recalificare profesionala, creare de locuri de munca, etc.

Totusi, din cauza unei lipse acute de proiecte, tara noastra este in mare pericol sa piarda finantarea respectiva. Traian Basescu sustine ca vina pentru situatia din acest moment apartine, deopotriva, premierului Victor Ponta si presedintelui Klaus Iohannis.

„7,5 miliarde euro din banii europeni alocati Romaniei de Uniunea Europeana se vor pierde la 31.12.2015. Ponta si Iohannis sa-si asume responsabilitatea celor 7,5 miliarde de euro”, a fost mesajul transmis de Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei considera ca sunt sanse sa mai salvam din acele pierderi, dar „cei in masura trebuie sa-si asume acest efort incepand de azi, nu de maine”.

Traian Basescu nu a ezitat sa-l atace din nou pe premierul Victor Ponta afirmand ca „in timp ce se lauda cu imbunatatirea absorbtiei si taia panglici pe seama contractelor semnate in timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reusit sa semneze niciun contract semnificativ prin care sa utilizeze banii alocati Romaniei. Daca in cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi inceput tot atatea proiecte cate s-au demarat in timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut acesti 7,5 miliarde de euro”.

Nu in ultimul rand, Basescu da asigurari ca „actualul presedinte al Comisiei Europene este un sustinator consecvent al Romaniei si cu siguranta ne va ajuta la limita maxim favorabila de valorificare a reglementarilor europene”.

author avatar
Cristi Ionita
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger