AcasăNewsTraian Basescu, reactie la dezvaluirile Adrianei Saftoiu: "Este o mare diferenta intre...

Traian Basescu, reactie la dezvaluirile Adrianei Saftoiu: „Este o mare diferenta intre realitate si fantezie”

Adriana Saftoiu, fostul consilier prezidential, a tulburat serios apele cu dezvaluirile facute in cartea sa, „Cronica de Cotroceni”.

Insa informatiile oferite de Adriana Saftoiu sunt puse sub un mare semn de intrebare de precizarile facute de Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei.

Acesta din urma a tinut sa demonteze, punct cu punct, toate dezvaluirile aparute in cartea amintita.

„Exista o procedura standard pentru a intra in biroul Presedintelui Romaniei, iar aceasta trebuie urmata chiar si de catre consilierii prezidentiali. Nu exista posibilitatea intrarii neanuntate, acest lucru fiind garantat si prin prezenta unui ofiter SPP inarmat la usa biroului Presedintelui. Prin procedura se garanteaza ca Presedintele nu poate fi surprins nici macar de proprii consilieri in ipostaze neconvenabile”, a scris Traian Basescu, pe un celebru site de socializare.

Acuzat de Adriana Saftoiu ca a vrut sa o discrediteze cerandu-i dosarul medical, Traian Basescu spune ca „niciodata nu am cerut niciunui consilier dosarul medical. Poate fi intrebat oricare dintre fostii consilieri. Cum nici nu am permis vreunui consilier sa incalce procedura de acces in biroul Presedintelui, asa ca nu stiu cum a aparut informatia ca Elena Udrea ar fi fost surprinsa in ipostaze neprotocolare”.

Traian Basescu sustine ca nu a avut legaturi cu numirea lui Florian Coldea in fruntea SRI sau cu numirea lui Catalin Predoiu in fruntea SIE, pentru ca „numirea celor doi directori se face prin hotarare a Parlamentului, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contitutia Romaniei)”.

Pe de alta parte, Traian Basescu o acuza acum pe Adriana Saftoiu ca „a comis un gest fara precedent in diplomatia europeana”.

Fostul consilier prezidential a dezvaluit detalii picante despre intalnirea pe care Traian Basescu a avut-o cu premierul Italiei, Silvio Berlusconi, la Roma, in urma cu aproape un deceniu.

Iar fostul presedinte al Romaniei sustine ca „daca unui consilier i s-a facut onoarea de a fi inclus in delegatia oficiala a Presedintelui Romaniei care a participat la discutiile cu premierul Italiei, asta nu-i permite consilierului sa dezvaluie nici continutul discutiilor si, cu atat mai mult, nu-i permite sa fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea ca discutiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, inregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fara precedent in diplomatia europeana. Sunt convins ca multe cancelarii isi controleaza astazi structura delegatiilor cu care m-am dus la intalniri oficiale, in perioada 2005–2007, si toate spera ca numele Saftoiu nu a figurat in delegatia mea”.
Concluzia lui Traian Basescu in legatura cu dezvaluirile Adrianei Saftoiu este una cat se poate de clara: „este o mare diferenta intre realitate si fantezie”.

author avatar
Cristi Ionita
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger