AcasăNewsTraian Basescu: "Refacerea integritatii teritoriale e demna de un partid care vrea...

Traian Basescu: „Refacerea integritatii teritoriale e demna de un partid care vrea sa scrie istoria tarii”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a participat, duminica, la sedinta de la Bascov a Partidului Miscarea Populara.

Cu aceasta ocazie, Traian Basescu a facut o serie de declaratii extrem de interesante, atat in legatura cu o eventuala reuniune a Romaniei cu Republica Moldova, cat si in legatura cu minoritatea musulmana de la noi din tara.

„Refacerea integritatii teritoriale e demna de un partid care vrea sa faca ceva, un partid care vrea sa scrie istoria tarii. Am pierdut Basarabia in urma deciziei a doi criminali si nu putem sta la nesfarsit asa cum au hotarat ei. Acesta e obiectivul pe care eu cred ca trebuie sa si-l propuna PMP dupa ce Romania a intrat in NATO si UE”, spune fostul presedinte in Romania.

In legatura cu minoritatea musulmana de la noi din tara, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca „trebuie sa-i respectam pe cei 70.000 sau 80.000 de musulmani din Romania, dar sa te apuci sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa construiesti, langa ea, o universitate speciala pentru cei 6.000 de studenti islamisti mi se pare o exagerare. Sper ca un astfel de proiect sa nu fie aprobat”.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca „evenimentele din Ucraina ne arata ca Uniunea Europeana nu este pregatita pentru noi extinderi catre est, iar Rusia nu este pregatita sa accepte extinderea UE dincolo de frontierele actuale”.

author avatar
Cristi Ionita
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger