AcasăNewsTraian Basescu: "Romania nu este pregatita pentru zona euro. Companiile de stat...

Traian Basescu: „Romania nu este pregatita pentru zona euro. Companiile de stat vor fi zdrobite”

Specialistii, dar si o mare parte dintre romani, asteapta cu nerabdare intrarea Romaniei in zona euro, actiune care s-ar putea petrece undeva in 2019.

Cu toate acestea, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este sceptic in privinta sanselor ca Romania sa poata creste o data cu intrarea in zona euro. Ba chiar fostul presedinte ne recomanda sa ne asteptam la ce e mai urat.

Intr-o interventie avuta la Digi 24, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca „Romania nu este pregatita pentru a intra in zona euro. Nu poti sa intri in eurozona cu o jumatate de economie necompetitiva, cu sectorul de stat. Cai ferate, minerit, termocentrale, care nu sunt competitive si, in momentul in care intri in eurozona, aceste companii necompetitive si care inregistreaza datorii acum vor fi pur si simplu zdrobite de noua moneda”.

In plus, Traian Basescu spune ca „sunt un adept al integrarii depline. Dar nu si cand ma uit ce-i in Grecia, ce e in Italia, tari care au mari probleme si probleme pe care Romania inca nu le are”.

In mod oficial, intrarea Romaniei in zona euro este asteptata undeva in 2019. Dar, in lumina ultimelor evenimente petrecute in Grecia, specialistii sustin ca ar fi de preferat ca intrarea Romaniei in zona euro sa se amene pentru dupa anul 2021.

author avatar
Cristi Ionita
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger