AcasăNewsTrei fotbalisti din Liga I, audiati la DNA

Trei fotbalisti din Liga I, audiati la DNA

sursa foto: btonline.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie continua sa investigheze dosarul in care fotbalistii de la mai multe cluburi din Romania sunt acuzati de trantirea unor meciuri.

sursa foto: btonline.ro

Dosarul a demarat dupa o plangere facuta de Ioan Horoba, presedintele clubului Gaz Metan Medias. Acesta a reclamat un posibil aranjament comis in ultima etapa, cand echipa sa a incheiat la egalitate, 0-0, meciul cu FC Brasov.

In urma partidei respective ambele echipe au retrogradat in Liga a doua. Insa Horoba sustine ca jucatorii de la FC Brasov au incasat sume importante de bani pentru a-i impiedica pe cei de la Gaz Metan sa obtina o victorie, succes care i-ar fi ajutat pe mediesenii sa se salveze de la retrogradare, in dauna formatiei Concordia Chiajna.

De altfel, exista informatii conform carora, dupa scenariul celebrului caz „Valiza”, cei de la FC Brasov, aflati in mare dificultate din punct de vedere financiar, ar fi incasat, totusi, cate 2.500 de euro pentru egalul din ultima etapa. Horoba chiar sustine ca banii respectivi ar fi provenit de la rivala Concordia Chiajna.

Marti, fotbalistii Razvan Plesca, Costin Gheorghe si Dan Roman au fost audiati, ca martori, la DNA. Cei trei apartineau de Gaz Metan Medias la momentul meciului cu FC Brasov si au fost chestionati in legatura cu ceea ce stiu ei despre meciul respectiv.

La iesirea de la DNA, Plesca, actualmente la FC Botosani, a tinut sa precizeze ca „nu stiu daca se poate spune ca a fost un aranjament. Sigur, era ultima etapa si au circulat multe zvonuri. Noi nu stim nimic concret. Ramane sa vedem ce se va dovedi”.

Exista posibilitatea ca si alte meciuri din Liga I sa fie anchetate de procurori, la vremea respectiva spunandu-se inclusiv ca echipa din Chiajna s-a impus, cu 3-2, impotriva Petrolului, in ultima etapa, dupa un meci in care ploiestenii s-au dat la o parte.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger