AcasăNewsTRIST. Promovabilitatea la sesiunea de toamna a Bacalaureatului e sub 25%

TRIST. Promovabilitatea la sesiunea de toamna a Bacalaureatului e sub 25%

S-a mai incheiat o sesiune a Bacalaureatului, iar cifrele din dreptul promovabilitatii nu sunt deloc bune, de vreme ce procentul candidatilor care au trecut de „examenul maturitatii” se mentine, la BAC-ul de toamna, sub 25%, asemeni anului trecut.

Ba mai mult, e si mai mica, e drept, cu o diferenta insesizabila, comparativ cu situatia din august 2015. Sunt sanse ca procentul de 24% sa mai creasca usor, odata cu rezolvarea contestatiilor, care au putut fi depuse tot luni, in cea de-a doua parte a zilei in care s-au si afisat primele rezultate ale sesiunii de toamna.

Pana ca aceste contestatii sa fie solutionate, realitatea la nivel de cifre arata astfel: au promovat 8.290 (24%) de candidaţi dintr-un total de 34.577 de candidaţi prezenţi, din cate a anuntat Ministerul Educatiei. Daca la inceputul sesiunii de toamna a BAC-ului s-au inscris 42.297 de candidati, doar 34.577 s-au si prezentat pentru a sustine probele din cadrul examenului propriu-zis. Ceea ce inseamna ca 7.720 de absolventi de liceu au lipsit in zilele in care s-au sustinut probele scrise care au testat, printre altele, nivelul de cunostinte pe care le au fostii liceeni la limba si literatura romana, la o limba straina de circulatie internationala sau la matematica ori istorie.

N-au fost medii de 10 la aceasta sesiune a Bacalaureatului, iar la nivel de procente, Capitala se situeaza la un nivel deloc magulitor, cu 20, 27%. Elevii din judetul Alba, in schimb, au obtinut 35, 27%, in timp ce fostii liceeni din judetul Iasi 31, 95%.

sursa foto: botosaninecenzurat.ro

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger