AcasăNewsTrump: Daca tarile pe care le aparam nu vor plati, le vom...

Trump: Daca tarile pe care le aparam nu vor plati, le vom lasa sa se apere singure

Trump il critica pe Obama, vrea reluarea legaturilor cu Putin si spune ca zilele lui Abu Back al-Baghdadi sunt numarate

Favoritul alegerilor primare republicane a declarat ca va revizui politica externa americana intr-o directie mai putin interventionista, promitand mai putine contributii la apararea aliatilor Washingtonului.

Trump il critica pe Obama, vrea reluarea legaturilor cu Putin si spune ca zilele lui Abu Back al-Baghdadi sunt numarate

”In politica mea externa, vor prima interesele americanilor si securitatea Americii”, a declarat Trump, la Washington. ”Intai America , iata care va fi tema majora a administratiei mele”, a spus Trump, informeaza RTBF. ”Aliatii nostri nu se achita de partea lor”, a spus miliardarul, atacand NATO. ”Noi am cheltuit miliarde pe avioane, rachete, nave, am investit in armata pentru a apara Europa si Asia. Tarile pe care le aparam trebuie sa plateasca costurile legate de apararea lor. Daca nu, Statele Unite trebuie sa fie pregatite sa lase aceste tari sa se apere singure”, a tunat Trump, care l-a criticat pe Barack Obama ca ”i-a abandonat pe aliatii SUA”, in special Israel, promitand si reluarea legaturilor cu Rusia.

Jihadistii? Un fleac, ii vom ciurui

Trump a insistat asupra costurilor Apararii, promitand pe de-o parte cresterea bugetului Apararii si, pe de alta parte, rationalizarea ajutoarelor militare in strainatate, subliniind ca datoria tarii este prea ridicata. In privinta ”islamului radical”, el a promis anihilarea gruparii Statul Islamic. ”Am un mesaj simplu: zilele lor sunt numarate”, a spus Trump. ”Nu am sa le spun nici cand, nici cum. Trebuie, ca tara, sa fim mai imprevizibili”. ”Statul Islamic va disparea daca voi fi ales presedinte, va disparea rapid, foarte rapid”, a promis omul de afaceri. Pe de alta parte, Trump a stabilit o linie externa clar izolationista. In campania sa electorala, el a criticat vehement decizia invadarii Irakului, in 2003, calificand-o drept ”catastrofa”. ”Amicii si inamicii nostri trebuie sa stie ca, daca voi trasa o linie rosie, voi respecta aceasta linie”. Dar, ”contrar altor candidati la presedentie, razboiul si argresiunea nu vor fi primele mele instincte(…) Nu putem avea o politica externa fara diplomatie, o superputere intelege ca prudenta si retinerea sunt veritabile semne de forta”.

America: Un copil de doi ani si-a ucis mama dupa ce a gasit un pistol in masina

Femeia, in varsta de 26 de ani, a fost ucisa accidental, in timp ce se afla la volan, a anuntat politia din Wisconsin. Copilul gasise un pistol sub scaunul soferului, in timp ce se afla pe bancheta din spate a automobilului, reusind sa descarce arma, glontul trecand prin spatarul scaunului pe care se afla mama sa. Arma, care apartinea prietenului femeii, care este agent de securitate, era ascunsa sub scaunul soferului, insa a alunecat. Masina apartinea barbatului, cea a femeii fiind furata cu cateva zile inaintea incidentului. In vehicul se mai afla si unul din cei trei copii ai victimei, in varsta de un an. Niciunul din copii nu se afla pe un scaun Isofix.

author avatar
National
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger