AcasăNewsTurcia convoaca o reuniune extraordinara NATO

Turcia convoaca o reuniune extraordinara NATO

Secretarul general al NATO spune ca Erdogan are suficiente forte sa se apere singur de teroristi

Ambasadori din 28 de tari membre NATO se vor intalni astazi, la cererea Turciei, pentru a discuta despre operatiunile desfasurate de Ankara impotriva ISIS si a militantilor PKK, a anuntat Alianta intr-un comunicat.

Secretarul general al NATO spune ca Erdogan are suficiente forte sa se apere singur de teroristi

NATO a precizat ca Turcia a cerut ca reuniunea extraordinara sa se tina in cadrul articolului 4 din Tratatul Atlanticului de Nord, care autorizeaza un membru NATO sa ceara consultari aliatilor sai in caz de amenintare a integritatii sale teritoriale, independentei politice sau securitatii, informeaza RIA Novosti. Turcia ” a solicitat aceasta intalnire  avand in vedere gravitatea situatiei dupa atacurile teroriste odioase din  ultimele zile si pentru a-i  informa pe aliatii sai de masurile luate ( … ) Aliatii NATO urmaresc indeaproape evolutiile si sunt solidari cu Turcia „, precizeaza comunicatul. Ieri, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a precizat insa ca Turcia nu a cerut ajutor militar NATO, fiind suficient de puternica in acest sens pentru a face fata situatiei. Pe de alta parte, tarile membre NATO au opinii diferite fata de loviturile aeriene ale Turciei in Irak si in Siria, SUA sustinand partea turca, in conditiile in care americanii considera PKK drept organizatie terorista. Angela Merkel i-a cerut insa premierului Ahmet Davutoglu sa nu renunte la negocierile de pace cu PKK

Putin si Erdogan cer consolidarea eforturilor impotriva ISIS

Intr-o discutie telefonica, Vladimir Putin si Recep Tayyip Erdogan au evocat activitatea organizatiei teroriste Statul Islamic, facand un apel la consolidarea eforturilor in lupta contra terorismului si extremismului,  pe baza dreptului international, a informat, ieri, serviciul de presa al Kremlinului, citat de Sputnik. Cei doi sefi de stat au facut un schimb de opinii cu privire la situatia din Orientul Apropiat, in special din Siria si din Irak, cerand o coordonare multilaterala si bilaterala pentru a contracara eficient amenintarile venite din partea Statului Islamic.

Calaul Jihadi John a fugit din randurile Daesh

Mohammed Emwazi, calaul britanic de origine kuweitiana al Statului Islamic, autorul a numeroase executii filmate, a fugit din teritoriile controlate de ISIS, temandu-se ca sinistra sa publicitate l-ar putea costa viata, scrie Russia Today citand The Mirror. Potrivit ziarului britanic, Emwazi se teme ca jihadisti ”invidiosi” pe ”succesul” sau l-ar putea ucide, dar si ca fortele americane l-ar putea captura. Se pare ca Jihadi John ar fi fugit in Siria, spre un grup jihadist mai putin cunoscut, alte surse estimand ca se ascunde in Libia.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger