AcasăNewsTVR da salarii compensatorii de 7 milioane de euro!

TVR da salarii compensatorii de 7 milioane de euro!

In Televiziunea Romana pana si concedierile costa enorm. Invocand faptul ca vor sa reduca din cheltuieli, bogatasii de la carma SRTv dau afara jumatate din oameni, adica 1.500 de angajati. Totusi, acestia nu vor pleca acasa cu buzunarele goale, ci cu… 7 milioane de euro, pentru ca fiecare in parte va primi 12 salarii compensatorii.

1500 din cei peste 3500 de angajati ai Televiziunii Romane vor fi disponibilizati

1.500 din cei peste 3.000 de angajati ai Televiziunii Romane vor fi disponibilizati, pentru a diminua cheltuielile institutiei care seamana din ce in ce mai mult cu un sac fara fund. Reducerile de personal nu se fac insa oricum, ci scotand de la buget (probabil nu din conturile blocate de ANAF, pentru datoriile de 300 de milioane de lei) fabuloasa suma de 7 milioane de euro. Fiecare din cei 1.500 de disponibilizati va primi 12 salarii compensatorii, in cuantum de 1.700 de lei, adica fiecare din cei 1.500 va primi 20.400 de lei.

Membrii CA au prosperat peste noapte

In timp ce angajatii cu salarii medii pe economie sunt trimisi acasa, sefimea se lauda cu lefurile exorbitante. Unul dintre cei mai amarati salariati SRTv pare, conform declaratiilor de avere, fostul presedinte director-general Alexandru Lazescu, cel care a fost demis in urma cu doua zile, pentru management defectuos. El are trei masini, doua case si trei terenuri plus un salariu „de bun simt”: 2.000 de euro. Unii membri ai Consiliului de Administratie al SRTv au prosperat insa peste noapte. Sorin Burtea a luat in 2010 un salariu de 2.000 de euro pe luna si a oferit rudelor 50.000 de euro, cu titlu de imprumut. Anne Juganaru a devenit membru CA in 2008 si, de atunci, si-a luat un Mercedes si a depus, intr-un singur an, 156.056 de euro la o banca. Asta in afara de celelalte conturi de 40.000 de euro, 30.000 de dolari si cateva zeci de mii de lei. In declaratiile de avere din 2011, Traian Barbulescu sustine ca a primit 2.000 de euro lunar, Cristian Nitulescu – 1.500, iar Lucia Hossu Longin – 350. Cand a intrat in CA, Attila Karen Sebesi nu avea decat un autoturism Opel. Brusc, el a facut rost de bani de o casa si si-a luat una in comuna Baciu, judetul Cluj, iar colegul sau Claudiu Brinzan si-a luat un Volkswagen. Cu banii jos.

Directorii si-au luat case, terenuri si masini

Nici directorii TVR nu s-au zgarcit. De unde, de neunde, ei au facut rost, au strans cureaua si au investit sute de mii de euro in imobiliare. Titi Dinca, de exemplu, boss-ul de la Directia Artistica si Productie a reusit, intr-un singur an, in 2008, sa-si cumpere o casa la Constanta, un teren de 2.750 mp in judetul Ialomita si o masina Alfa Romeo. In 2007, el isi mai luase un teren la Cernica, cu o suprafata de 643 mp. Asta in afara de celelalte apartamente si terenuri pe care le-a agonisit in perioada 1991-2007, pana sa ajunga director cu leafa de 3.000 de euro. Horia Romanescu, director al Directiei Strategie Programe a strans, in 2010, 148.000 de lei numai din salariu, Horia Cazan, seful Directiei Tehnico – Administrative, a avut  190.000 de lei, iar Dan Radu, director Productie Editoriala si Programe, doar 40.915 de lei. Cea mai descurcareata a fost Claudia Cipriana Voicu, sefa Directiei Economice, care, dintr-un salariu de 3.000 de euro, a reusit sa-si ia si o a doua masina, apoi un teren, si a mai si depus la banca. In 2007, ea a depus 50.000 de lei la banca si si-a luat un teren de 2.000 mp in Ilfov, in 2008 si-a luat masina si a depus la banca 5.800 lei, iar in 2009 – doar 2.600 de euro. Anul trecut, directoarea care are in total cinci case si trei terenuri a pus intr-un singur cont… 60.000 de euro, semn ca se pot face economii si pe timp de criza.

Afaceri profitabile

Cum a ajuns TVR sa aiba datorii uriase si sa nu-si permita nici macar sa puna benzina masinilor din parcare e greu de inchipuit. Ca orice institutie publica ce se respecta, TVR a atras sponsori din diferite zone, iar un exemplu elocvent este barterul incheiat de Departamentul Sport cu un SRL din Capitala. In timp ce masinile cumparate pe bani grei, din fonduri publice, ruginesc in parcare, jurnalistii de la Sport se plimba cu autoturisme oferite gratuit de firma Colina Motors, o companie care vinde masini rulate. Mai mult, ei primesc si bonuri pentru combustibil, iar in schimb, promoveaza compania Colina Motors in cadrul reportajelor difuzate de TVR.

Basescu: „TVR ar trebui desfiintata si reinfiintata”

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, aseara, in cadrul unei conferinte de presa: „TVR trebuie desfiintata si reinfiintata, pe alte baze. Acolo sunt afaceri de familie, afaceri inter- trusturi, o televiziune cu 3.500 de salariati care cumpara atata productie de pe piata, nu stiu ce face cu atatia angajati. Solutia e desfiintarea televiziunii, numit un manager care sa faca o televiziune publica care sa raspunda unor exigente date de lege.  Eu cred ca Guvernul va trebui sa faca ceva: nu numiri de clientela, nu de consilii de administratie, desfiintata, numit un manager, depolitizata. Cu costuri mai mici, sa functioneze cum functioneaza televiziunile private”.

author avatar
Narcis Voica
3.099 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vedeti fratilor ,ce bani se TOACA in TVR-ul nostru?…si se plang nesimtitii ca au datorii de milioane de euro!…dar ei au case ,masini terenuri la mare,de unde ?….din banii nostrii furati cu mare nerusinare!….daca nici acum cu dovezile astea NU se iau masurile ce se impun,inseamna ca asa se intampla si cu tara asta si nu raspunde nimeni!…..ma mir ,ca tocmai acum si BASESCU a vazut ca aici la TVR e o cloaca de rude,inruditi etc.si ca ar trebui desfiintata!….da ,faceti cei bine sa se indrepte lucrurile dar pe astia de acum inchidetii nene sa nu mai vada lumina zilei la ce au facut cu CE de fotbal!….un pensionar care nu poate vedea tot C.E de fotbal si cand ma gandesc ca nici Olimpiada nu o vad, imi vine sa …..turbez,nu alta!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger