AcasăNewsUcraina: Negocierile de pace au esuat

Ucraina: Negocierile de pace au esuat

Fara punerea in practica a acordurilor de pace de la Minsk, Ucraina va fi scena unor noi masacre

Esecul negocierilor de pace intre Kiev si separatistii prorusi de la Minsk amplifica temerea unor noi lupte violente in estul Ucrainei.

Fara punerea in practica a acordurilor de pace de la Minsk, Ucraina va fi scena unor noi masacre

In timp ce numarul victimelor creste in fiecare zi, negocierile de pace de sambata nu au dus la nici un rezultat, in ciuda optimismului mediatorilor internationali. OSCE, care a participat la negocieri, alaturi de Rusia, i-a acuzat, ieri, pe rebeli ca ”nu au fost pregatiti sa discute punerea in practica a incetarii focului si retragerea armelor grele. In schimb, au apelat la revizuirea acordurilor de pace” semnate la Minsk in septembrie, recunoscute de comunitatea internationala ca baza a reglementarii crizei ucrainene, potrivit AFP. Fostul presedinte ucrainean, Leonid Kucima, i-a acuzat la randul sau pe rebelii prorusi ca ”au refuzat sa discute masurile pentru incetarea imediata a focului”.

Alaturi de Kucima, la intalnirea de sambata de la Minsk au participat emisarii autoproclamatelor republici de la Donetk (Denis Pusilin) si Lugansk (Vladislav Deinego), reprezentantul OSCE, Heidi Tagliavini, ambasadorul Rusiei in Ucraina, Mihail Zurabov. ”Grupul tripartit a pregatit un plan detaliat al realizarii Protocolului de la Minsk, element indispensabil al procesului de pace. Din pacate, persoanele care au semnat aceste documente in numele Donetkului si Luganskului nu au asistat, sambata, la consultari, cu toate ca au fost invitate”, au declarat, ieri , oficialii OSCE, in conditiile in care emisarii lor au refuzat sa discute despre incetarea focului.

author avatar
Tudor Borcea
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger