AcasăNewsUcrainenii si polonezii se tem de o invazie ruseasca. Iata ce decizii...

Ucrainenii si polonezii se tem de o invazie ruseasca. Iata ce decizii au luat!

sursa foto: stirileprotv.ro

Conflictul armat din estul Ucrainei a pus pe jare mai multe regiuni din Europa.

sursa foto: stirileprotv.ro

Astfel, pentru a nu avea soarta Peninsulei Crimeea sau a compatriotilor din Donetk, ucrainenii din Harkov au inceput sa sape transee la 30 de kilometri de granita cu Rusia.

Ucrainenii din Harkov nu-si doresc alipirea la Federatia Rusa si se tem de o invazie. Conform stirileprotv.ro, Igor Rainin, guvernatorul regiunii Harkov, sustine ca autoritatile de la Kiev nu au trimis bani pentru saparea de transee si ca acestea sunt sapate prin voluntariatul locuitorilor din zona.

Rainin anunta ca s-a luat decizia saparii de transee pentru ca se considera ca zona Harkov este una extrem de vulnerabila.

Decizia nu este una izolata. Polonezii au ridicat sase turnuri de observatie la granita cu enclava rusa Kaliningrad. Si polonezii se tem de o invazie rusa, astfel ca au dat peste patru milioane de euro pentru a ridica cele sase turnuri inalte de cate 50 de metri fiecare.

Rolul turnurilor este de a-i ajuta pe polonezi sa protejeze granita de circa 200 de kilometri. Decizia a fost luata dupa ce rusii au instalat rachete nucleare in regiunile Kaliningrad si Crimeea.

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger