AcasăNewsUn AVION cu echipaj medical, pilotat de Adrian Iovan, a aterizat fortat...

Un AVION cu echipaj medical, pilotat de Adrian Iovan, a aterizat fortat la CLUJ! Cei sapte pasageri sunt raniti!

(foto: b1.ro)

Un aparat de zbor tip BN2, la bordul caruia se aflau sapte oameni – un echipaj medical pregatit sa preleveze un organ pentru a fi transplantat unui pacient bolnav, aflat in Capitala, s-a prabusit, luni, la Cluj.

UPDATE 4- Zecile de salvatori porniti in cautarea ranitilor au reusit sa-i gaseasca pe cei sapte, dupa cateva ore de la producerea accidentului, respectiv putin dupa ora 16. Urmeaza ca toti pasagerii avionului sa fie preluati si transportati la spital. Conditiile meteo sunt in continuare foarte grele, in zona in care se afla epava avionului fiind lapovita.

UPDATE 3- Daca initial s-a crezut ca aeronava s-a prabusit, s-a aflat ca pilotii au reusit o aterizare fortata, intr-o zona inalta, impadurita, din Muntii Apuseni. Un echipaj de jandarmi, dar si salvamontistii si mai multi localnici au plecat catre zona in care se banuieste ca s-ar afla cei sapte. Se pare ca ranitii au leziuni si fracturi si, din cauza temperaturilor scazute, risca sa intre in soc hipotermic.

UPDATE 2- Printre medicii aflati la bordul avionului se numara si Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, din Bucuresti, dar si un doctor de la Spitalul „Sfanta Maria”. Interventia elicopterelor este blocata din cauza cetii. Se pare ca pasagerii sunt in stare de soc, ca urmare a accidentului in care au fost implicati.

UPDATE 1– Pentru moment nu se cunosc informatii exacte cu privire la starea pasagerilor, dar se stie ca toate persoanele aflate in avionul de mici dimensiuni, la mansa caruia se afla pilotul Adrian Iovan, sunt in viata. Mai multe echipaje de salvatori au pornit de urgenta catre locul accidentului, pentru a le acorda primul-ajutor ranitilor.

Presedintele Agentiei Nationale de Transplant, Victor Zota, a precizat, intr-o interventie in direct la Romania TV, ca avionul de mici dimensiuni era pilotat de Iovan si ca la bordul aparatului de zbor se aflau patru medici, de la spitalele Fundeni si de la Elias, din Capitala, dar si de la o unitate medicala din Oradea, precum si un student si copilotul. Aparatul de zbor se intrepta catre Oradea, unde medicii urmau sa preia un organ pentru o operatie de transplant. Din pacate, din conditii neclare inca, avionul s-a prabusit intr-o zona de padure, din Cluj. Locul unde s-a produs drama aviatica este greu accesibil, motiv pentru care interventia salvatorilor este dificila.

––

Avionul plecase de la Bucuresti, luni dupa-amiaza. Pana la aceasta ora se stie ca aparatul decolase de pe Aeroportul Baneasa si urma sa ajunga la Oradea. „Vom sprijini cu elicoptere de la Baza Campia Turzii pentru a declansa cautarea la locul in care s-a produs acest accident aviatic”, a precizat ministrul de Interne, Mircea Dusa, in direct la Romania Tv. Din primele informatii, o posibila cauza a producerii accidentului aviatic ar fi vremea nefavorabila si ceata deasa.

Sursa foto: b1.ro

985 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger