AcasăNewsUn barbat, SUSPENDAT fiindca a salvat viata unei femeie paralizate, cazuta in...

Un barbat, SUSPENDAT fiindca a salvat viata unei femeie paralizate, cazuta in fata trenului

Un angajat al cailor ferate din Anglia a fost suspendat de superiori pe motiv ca si-a pus viata in pericol, dupa ce a salvat viata unei femei aflate intr-un scaun cu rotile, care a cazut pe sine cu putin timp inainte ca trenul sa intre in gara.

Un muncitor feroviar a fost suspendat pentru ca a ajutat la salvarea unei femei cu handicap, care a cazut pe sinele de cale ferata cu doar cateva minute inainte de sosirea unui tren, pe motiv ca actiunea sa reprezinta o incalcare a “normelor de sanatate si securitate”.

Angajatul, al carui nume nu a fost facut public, a coborat pe sine, impreuna cu alte trei persoane, pentru a o ajuta pe femeia in varsta de saptezeci de ani sa iasa de acolo, si pentru a-i ridica scaunul cu rotile, noteaza dailymail.co.uk.

Dar, in loc sa fie apreciat pentru actul sau de eroism, lucratorul a fost suspendat pe motiv ca a incalcat normele de siguranta. Conducerea C2C – care opereaza serviciile de transport feroviar intre Londra, Tilbury si Southend – spune ca muncitorul ar putea fi sanctionat disciplinar fiindca nu a respectat „procedurile de siguranta”.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat: „Avem reguli stricte in ceea ce priveste procedura de siguranta privind cel mai rapid mod de a opri trenurile in caz de urgenta. Angajatul a fost suspendat, iar investigatia noastra legat de acest incident continua”.

Accidentul a avut loc in gara Southend Central, din Essex. Femeie in varsta de 70 de ani a fost ingrijita de echipajul medical de pe ambulanta, sosit la fata locului in urma unui apel de urgenta. Batrana, care nu a suferit rani grave, este acum in recuperare.

Trecerea de la ipostaza de erou la cea de angajat suspendat pentru nerespectarea regulilor i-a uimit pe colegii barbatului dar si pe pasagerii care l-au felicitat pentru viteza de reactie.

Foto: wikipedia, realitatea.net

author avatar
Alina Costache
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger