AcasăNewsUn celebru neurolog francez a venit la Bucuresti sa ajute zeci de...

Un celebru neurolog francez a venit la Bucuresti sa ajute zeci de micuti cu epilepsie

Olivier Dulac, un cunoscut medic francez, fondator al departamentului de neurologie pediatrica din cadrul Spitalului Necker din Paris, se afla in aceste zile in Romania, prilej cu care va consulta, alaturi de specialistii romani, peste 30 de copii care sufera de aceasta boala.

Vizita reputatului profesor la Bucuresti vine, in primul rand, in ajutorul micilor pacienti care sufera de epilepsie, carora medicul le sare in ajutor, prin consultatiile pe care le da, pana pe 22 aprilie, dar este prilejuita si de o serie de lectii-conferinta de epileptologie pediatrica, pe care neuropediatrul francez le acorda, la initiativa Fundatiei Romane de Neurologie si Epileptologie RONEP.

Olivier Dulac va consulta, impreuna cu o echipa numeroasa de medici neurologi pediatri de la clinica ‘Alexandru Obregia’, dar si din alte centre medicale din tara, 36 de copii romani cu epilepsie. „Scoala de epileptologie romaneasca are o traditie indelungata, avand profesori remarcabili, cum este doamna profesor Sanda Magureanu, si intotdeauna a fost in strans contact cu mediul international. Medicii din Romania au avut astfel ocazia sa invete alaturi de profesori precum Olivier Dulac, Charlotte Dravet, Catherine Chiron sau Helen Cross”, explica prof. Dr. Dana Craiu, membru al RONEP si organizator al seriei de intalniri.

Cei interesati sa participe sunt informati ca aceste consultatii, precum si prezentarile vor avea loc  in cadrul centrului de zi si terapii ‘Exista Speranta’, pus la dispozitie cu titlu gratuit de Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare, si care reprezinta singura facilitate de acest fel din Romania pentru copiii cu epilepsie de varsta prescolara, in care acestia pot beneficia atat de programe de socializare, cat si de terapiile necesare.

‘In urma cu trei ani, dupa ce fiul meu care avea convulsii inca din primele luni de viata, a fost in coma, zburam spre Paris. Acolo, prof. Dulac l-a diagnosticat cu sindromul Dravet, o forma rara de epilepsie. A fost un moment crucial pentru noi, iar obtinerea unei programari a durat atunci doua luni. Suntem onorati si fericiti ca acum, in centrul nostru ‘Exista Speranta’, se vor tine consultatiile prof. Dulac. Multumirile noastre merg catre prof. Dana Craiu, care a reusit sa organizeze acest eveniment si care este, astazi, si medicul fiului meu’, a spus Adela Chirica, presedintele Asociatiei pentru Dravet.

Nu in ultimul rand, reprezentantii fundatiie amintesc faptul ca, pe perioada cat se va afla in Romania, profesorul Dulac va participa la conferinta ‘Optiuni terapeutice in epilepsia farmacorezistenta’, ce se va derula intre 23 si 25 aprilie, organizata de Societatea de Neurologie din Romania, in colaborare cu Societatea de Neurologie Pediatrica din Romania. Temele conferintei includ farmacorezistenta in epilepsiile genetice, explorarea prechirurgicala in epilepsiile lezionale si non lezionale si locul neurostimularii si al analizei de semnal EEG in diagnosticul si tratamentul epilepsiei. De asemenea, pe langa prof. Olivier Dulac, sunt invitati la conferinta si alti lectori internationali, precum prof. Philippe Kahane, dr. Lorella Minotti si dr. Olivier David, acestia profesand la Grenoble, in Franta.

author avatar
eNational
1.156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger