AcasăNewsUn emigrant a murit asfixiat intr-o valiza, in drum spre Spania

Un emigrant a murit asfixiat intr-o valiza, in drum spre Spania

In incercarea de a ajunge in Europa emigrantii isi pun in pericol chiar propriile familii

Un marocan de 27 de ani si-a pierdut viata, ascuns intr-o valiza plasata in portbagajul unei masini, la bordul unui feribot care facea legatura intre enclava spaniola din Maroc Melilla si Almeria (sudul Spaniei).

In incercarea de a ajunge in Europa emigrantii isi pun in pericol chiar propriile familii

Potrivit Garzii Civile spaniole, tanarul fusese ascuns de catre fratele sau mai mare, care s-a imbarcat legal pe feribot la bordul unui autovehicul si se pare ca a incercat sa-l treaca ilegal pe fratele sau in Spania, informeaza AFP. Pe durata calatoriei, acesta a observat ca fratele sau nu mai da niciun semn de viata si a alertat echipajul. Toate tentativele de reanimare ale personalului de la bord si ale medicilor din portul Almeria s-au dovedit in van. Fratele victimei a fost arestat si inculpat pentru omor involuntar. La inceputul lunii mai, un baietel de opt ani din Coasta de Fildes a fost descoperit de Garda Civica ascuns intr-o valiza, la  punctul de trecere a frontierei intre Maroc si Ceuta. Tatal sau, rezident in Spania, a incercat sa-l treaca clandestin neavand suficienti bani pentru un permis de sedere pentru copil.  Imaginea baiatului asezat in pozitie fetala dezvaluita de aparatele cu raze X au suscitat indignare in Spania.

1.700 de tentative de intrare in Eurotunnel intr-o singura noapte

1.700 de tentative ale emigrantilor de intruziune in tunelul de sub marea Manecii, in apropiere de Calais, in noaptea de duminica spre luni au fost inregistrate de catre autoritatile franceze, informeaza AFP. Intre aceste tentative, 1.000 au fost ”respinse” de fortele de ordine in timp ce 700 au fost interceptate chiar in interiorul tunelului. Un politist a fost ranit de un emigrant sudanez.

author avatar
Tudor Borcea
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger