AcasăNewsUn Faraon la Bucuresti: Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy!

Un Faraon la Bucuresti: Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy!

Este un om foarte bogat, cu un stil de viata extrem. De elegant. Poarta costume de la marile firme de moda,  ceasuri cu diamante („un pic de frivolitate”), iar masina lui preferata este un Rolls Royce, ca a regelui Abdullah al Arabiei Saudite.

Dr.Helmy, alaturi de ES Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, ambasadorul Republicii Arabe Egipt, cu sotia, si de atasatul militar, colonel Ahmed Abdelfatah Aly, cu sotia

Este vorba despre Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy, un egiptean nascut in Alexandria, „patria culturii” si poposit pe malurile Dambovitei, pe care o coloreaza cu aparitiile sale mondene.

Un „Robin Hood al Arabiei”

Dr.Helmy este, bineinteles, si un colectionar de arta, avand in panoplia sa piese de la Egiptul antic, pana la obiecte ce au apartinut lui Napoleon Bonaparte. Da. Ii place tot ce are legatura cu eleganta regala, fizica si spirituala. Poarta la costume insigne cu coroana regala britanica. Pentru ca este si Lord. Lord activ. Dr.Helmy este Lord of the Manor of Glamorgan si Lord of the Manor of Holme, din comitatul Nottingham.

Dr.Helmy este singurul din intreaga lume araba membru activ al International Police Association World Wide

Titlul nobiliar al lui Robin Hood, inainte de a deveni un proscris pentru ca, spune legenda, l-a sustinut pe „adevaratul rege”, Richard Inima de Leu, cand fratele lui, Ioan Fara Tara, i-a uzurpat tronul. Robin Hood a ramas in legenda ca luptator pentru dreptate, pentru recastigarea drepturilor poporului asuprit de Seriful de Nottingham, omul regelui uzurpator. Povesti. Sau nu. Depinde ce reprezinta in viata ta! Pentru dr.Helmy, titulatura nobiliara asociata cu Robin Hood reprezinta o onoare. Robin Hood il reprezinta cel putin prin faptul ca acesta era „partizan al adevaratului rege”. Nu luat exact ca atare din legenda britanica.

O scurta definitie a „adevaratului rege”

„Adevaratul rege”, un adevarat conducator, este, pentru dr.Helmy, un lider care isi protejeaza poporul, care este interesat de bunastarea lui, care isi vrea poporul sanatos si fericit.

Darurile la ordinea zilei sunt tablourile cu secvente din Egiptul antic, pe care le ofera sub semnatura, cu multa mandrie

Il intreb cum il vede pe presedintele Egiptului, generalul Abdel Fatah El-Sisi. Nu de alta, dar presa internationala nu il zugraveste in termeni prea blanzi. „Daca vroiai sa intalnesti un om total paralel cu politica, ei bine, l-ai intalnit”, a raspuns dr.Helmy. „Eu nu fac politica. Insa pot sa spun ca eu l-am vazut pe El-Sisi presedinte inaintea tuturor. Pur si simplu am simtit ca el este necesar poporului egiptean, singura speranta. Am intrebat membrii Parlamentului daca l-ar recomanda pentru functia de presedinte, iar acestia au admis ca da si au considerat ca este necesar sa-l invite ca prieten, coleg si viitor lider al Egiptului. El-Sisi si-a sacrificat cariera militara si a venit la conducere intr-o perioada de mare criza, de turbulenta, de ambiguitate, care e mai rea decat orice.

Un mic colt dedicat catorva din nenumaratele titluri si premii

A venit la putere si lucreaza pentru interesele poporului egiptean, fie ca place sau nu unora sau altora.”

Pasionat de filantropie

Cat despre dr.Yashar Helmy, s-a scris ca nu exista alt egiptean care sa fi facut atat, in ultimii o suta de ani, pentru imaginea Egiptului, pentru relatiile tarii sale cu alte tari, prin facilitarea cooperarii economice, in domeniul educatiei, prin acte de caritate, incurajarea cercetarii in domeniul stiintei si sanatatii. Unii ar spune, cu siguranta, ca „ii da mana”. Nu are nicio legatura situatia materiala cu caracterul unui om. Aici, in Romania, avem nenumarati „baroni”, care habar nu au ce inseamna eleganta bogatiei, filantropiei. Nici la basca nu ii doare de implicarea in societate, pentru bunastarea poporului sau pentru sanatatea lui.

Dr.Helmy este Lord of the Manor of Holme, Nottinghamshire

La noi este o „clasa” de bogatani de un prost gust desavarsit, daca se poate spune asa. Dr.Helmy are o gramada de premii, de titluri onorifice, care pot umple o pagina intreaga de ziar. I-au fost acordate in semn de recunostinta pentru implicarea sa in nenumarate proiecte sociale si economice. „Sunteti un om extrem de important”, ii spun, vazand toate titlurile sale. „Deloc”, raspunde prompt. „Oamenii ma fac important. Eu nu sunt talentat deloc. Ceea ce sunt, sunt prin ingaduinta lui Dumnezeu. Mi-a fost dat un dar si trebuie sa-l inapoiez, sa ma pun in slujba oamenilor, sa-i ajut, sa impartasesc din cunostintele mele, sa-i sprijin sa-si atinga visurile. O persoana care nu poate aprecia darul pe care Dumnezeu i l-a facut, traieste degeaba.” Exista vreo limita a filantropiei, a implicarii in nevoile oamenilor? „Eu am un principiu. Sunt omul care face tot ce nu pot altii sa faca. Daca altii pot ceea ce fac eu, inseamna ca nu e nevoie de mine!”

Faraonul

Just! Una dintre cele mai mari contributii pe care le-a avut pentru Egipt a fost la infiintarea unei institutii independente pentru cercetare, inovatii, educatie, numita „Zewail City of Science and Technology”, dupa initiatorul proiectului, dr.Ahmed Zewail. Orasul reuneste cercetatori din mai multe tari.

„Am venit sa servesc poporul roman”

Mass media din Romania il numeste Faraonul. Nu-l deranjeaza. Perioada faraonilor, in Egiptul antic, a fost o perioada a prosperitatii, a culturii, a victoriilor.

La biroul sau din Bucuresti

O perioada de glorie. Cand vorbeste de Egipt, chipul i se lumineaza. Este nascut in Alexandria, la 14 ianuarie 1960. Tatal sau, farmacist, a lucrat multa vreme in companii guvernamentale. Apoi, a pus bazele primei companii farmaceutice private din Egipt, Pharco Pharmaceuticals Alexandria. Acum, Pharco Pharmaceuticals are sase fabrici de prodecere a medicamentelor, fiind cea mai mare companie din Egipt in acest domeniu. In Romania, a venit ca reprezentant al companiei, insa, nu i-a trebuit mult sa se indragosteasca de poporul roman. „Am venit aici sa servesc poporul roman. Nu zambi. Iubesc acest popor, este la fel ca cel egiptean, cald, generos, saritor la nevoie. Eu il ajut sa-si creasca noua generatie sanatoasa. Care bebelus n-a cunoscut produsul nostru natural Baby Drink? Produsele noastre medicale sunt la preturi accesibile, la indemana oamenilor, indiferent daca au o situatie mai precara. M-am implicat aici in Romania in proiecte pentru persoanele defavorizate, cu handicap, dar si pentru proiecte de educatie. Sunt un pasionat al educatiei, fara de care o tara nu poate avea un viitor pe masura schimbarilor vremii!”. Nu-i place sa vorbeasca despre politica din Romania. Insa, spunem noi, ideile sale despre ceea ce inseamna „un rege adevarat”, ar putea sa constiuie un subiect de campanie. Sau nu. Pentru ca la noi lipseste eleganta bogatiei fizice si spirituale.

Titlurile Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy
LORD OF GLAMORGAN U.K.
LORD OF HOLME SHERWOOD FOREST U.K

• Ambassador Extraordinary of Peace and Goodwill in the Council of Arab Unity and International Cooperation
• Ambassador of Peace and Goodwill in the International Organization for Development and Human Rights
• Vice Chairman in the International Unity of Arab Press
• Doctorate in Business Administration 2012 College of Cambridge United Kingdom
• Honorary Doctorat from Bioterra University Bucharest Romania affirmed to his knowledge of other nations, on behalf of his services to the insignia of the world.
• Honorary Doctorate in Diplomatic Relations from the International Unity of Arab Press
• Honored The Key of The City of Alexandria from the Governor of the City General Adel Labib in 2009.
• Honored the Greatest Medal from The President of Moldova State University Ambassador Gheorghe Rusnac 2006
• Dean Professor School of Business Collage of Cambridge United Kingdom
• President of the Supreme Council of Coordinators World Wide in the European Romanian Pan Arab Cultural Center
• Board Member in Faculty of specific Education Alexandria University Egypt
• Vice president and Member in the Board of Directors in Pharco Pharmaceuticals Alexandria, Egypt
• Vice president and Board Member in Amria Pharmaceutical Co. Alexandria, Egypt
• Vice president and Board Member in European Egyptian Pharmaceutical industries Alexandria Egypt
• Vice president and Board Member in Safe Pharma Alexandria Egypt
• Vice president and Board Member in Technopharma Egypt
• Vice president and Board Member in Pharco B International Egypt
• CEO and Board Member of Pharco Trading Egypt
• CEO of Pharco Impex’93 SRL Bucharest Romania
• Chairman of Royal Pharco Chisinau Moldova
• Chairman of the Romanian Egyptian Business Men Association in Bucharest
• The honorary president of the Egyptian Colony in Romania
• Vice president and Board Member of Al Battarjii Pharma Saudi Arabia
• Chancellor and Honorary President of The International Egyptian Arbitration Center for Diplomatic and Consular Relations Egypt
• Chancellor and Honorary President of The International Arab Federation for Arbitration, World Wide
• Member in Alexandria Mariout Rotary club
*Alexandria Sporting Club
*Alexandria Hunting Club
*Egyptian Yacht Club
*Egyptian Automobile Club
*Romanian Automobile Club
• President of World Global Consult Company
• Awarded the Trophy and Diploma of excellance from Fundația Națională ”România 2000”
• Awarded the Title of Man of the Year 2012 in Science and Health from Fundația Națională ”România 2000”
• President of El Pharaon Enterprises Co.
• President`s External Representative for the Union of Bilateral Chambers of Commerce and Industry from Romania and 61 Countries World Wide
• College of Cambridge Awards
1. Certificate of Distinction 2012
2. Award of Excellence 2012
3. Certificate of Appreciation 2013
• Honorary Member in the National Syndicate of the Police and Contracting Personell of the Passport System, Driving License Regim & Vehicle Registration of the Ministry of Interior
• Honorary Member in the Cultural Humanitarian Foundation SO.SI.SE.SA
• Honorary Diploma from the Cultural Humanitarian Foundation SO.SI.SE.SA
• Honorary President of the Romanian Arab Culture and Press Club
• Honorary Diploma of the Romanian Arab Culture and Press Club
• Honorary Diploma of European and Romanian Pan Arab Cultural Center (ERPCC)
• Active Member in the International Police Association World Wide
• Honored the Trophy and the Emblem of the Law Faculty of University of Alexandria
• Honored the Emblem of University of Alexandria
• Honored the Trophy of the International Police Association (IPA) from the Major

author avatar
Adina Mutar
5.322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger