AcasăNewsUn nou scandal de pedofilie zguduie Marea Britanie

Un nou scandal de pedofilie zguduie Marea Britanie

Actorul Rolf Harris, condamnat la cinci ani si noua luni pentru agresiuni sexuale impotriva a patru persoane cu varste intre 8 si 19 ani

Operatiunea ”Hydrant”, desfasurata de politia britanica din 2014, isi arata primele rezultate. In total, au fost identificati 1.433  de suspecti de abuz sexual asupra minorilor. Printre ei, sute de personalitati publice, inclusiv din audiovizual.

Actorul Rolf Harris, condamnat la cinci ani si noua luni pentru agresiuni sexuale impotriva a patru persoane cu varste intre 8 si 19 ani

Operatiunea ”Hydrant” regrupeaza mai multe anchete desfasurate simultan in Anglia, Tara Galilor, Irlanda de Nord si in Scotia. Ancheta este facuta de Consiliul national al sefilor de politie (NSPCC) si coordonata, din 2014, de seful politiei din Norfolk, Simon Bailey, informeaza Nouvel Observateur. ”Vorbim in aceste cazuri de sute de mii de victime”, a indicat Simon Bailey, miercuri. Faptele s-au petrecut in 154 de scoli, 75 de camine pentru copii, 14 stabilimente medicale, 9 inchisori pentru tinerii delincventi, centre sportive si in mediile politice, arata The Guardian. Si aceasta nu ar fi decat partea vizibila a aisbergului. Numarul de semnalari cu privire la abuzurile sexuale savarsite asupra minorilor au atins in acest an cifra de 116.000, o crestere cu 71% in raport cu 2012.

Cine sunt supectii?

1.433 de suspecti au fost oficial identificati de catre politie, a indicat Simon Bailey. Printre ei, 261 sunt personalitati publice, din care 135 sunt din mediul audiovizual iar 76 din cel politic. Din totalul suspectilor, 216 au murit. Unii din ei au facut obiectul unor cauze in justitie, cum este actorul si realizatorul Rolf Harris, muzicianul Gary Glitter sau jurnalistul Max Clifford. Din cele 116.000 de cazuri semnalate in acest an, 52.446 se refera la fapte petrecute in trecut, chiar in urma cu cateva decenii. Unele cazuri au putut fi musamalizate de catre Scotland Yard pentru a-i proteja pe unii membri ai parlamentului sau pe unii ofiteri de politie.

 

author avatar
Tudor Borcea
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger