AcasăNewsUn vames si un politist de frontiera, trimisi in judecata de DNA

Un vames si un politist de frontiera, trimisi in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a unui functionar din cadrul Biroului Vamal Moravita, dar si a unui politist de frontiera. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

Cei doi au fost actionati in instanta in stare de libertate. Conform comunicatului DNA, atat Flaviu Cristian Matei, functionar public in cadrul Biroului Vamal Moravita, la data faptelor, cat si Razvan Nicu Darie, agent de politie de frontiera, la data faptelor, sunt acuzati de savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu (2 acte materiale) si complicitate la contrabanda (2 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, procurorii sustin ca atat Matei, cat si Darie, fiind de lucru la punctul PTF Moravita, ar fi permis intrarea in tara a doua autoturisme incarcate cu tigari. S-ar fi intamplat in noaptea de 5 spre 6 aprilie, ocolindu-se, afirma oamenii legii, sistemul automat pentru citirea placutelor de inmatriculare. Mai mult, procurorii sustin ca autoturismele in cauza nu ar fi fost nici supuse controlului vamal, si nici nu s-ar inregistrat in fisele de evidenta ale autoturismelor datele de identificare ale acestora.

Cele doua autoturisme au fost gasite, se arata in acelasi comunicat, pe 6 aprilie anul curent, in interiorul lor fiind descoperite 41.124 pachete de tigari. „Pentru aceasta cantitate de tigari, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor si TVA este de 473.720 lei. In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil si a unui teren intravilan, ambele apartinand inculpatului Matei Cristian Flaviu”, mentioneaza oamenii legii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

sursa foto: aradon.ro

310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger