AcasăNewsUnul dintre salvatorii din echipajul de OFFROAD: "Nu ii gaseam, daca nu...

Unul dintre salvatorii din echipajul de OFFROAD: „Nu ii gaseam, daca nu era…” (FOTO de la locul tragediei)

Printre sutele de persoane care au pornit in cautarea celor sapte pasageri ai avionului cu echipaj medical, care a aterizat fortat intr-o zona montana si foarte greu accesibila, luni dupa-amiaza, s-au numarat si membrii unei asociatii de offroad din Cluj.

Marius Pop (foto: stiridecluj.ro)

Marius Pop este unul dintre cei care s-au grabit sa plece in ajutorul pilotului, al copilotului, dar si al celor cinci medici aflati in aparatul de zbor care a ajuns in padure. Tanarul a povestit, pentru stiridecluj.ro, ca priceperea si experienta padurarului au fost esentiale in acest caz. „Cand am ajuns noi acolo, pilotul nu era in viata. Cunoastem acea zona, dar nu era simplu sa gasim avionul pentru ca ni s-a dat un perimetru de sute de kilometri patrati. Usor nu e nici la un kilometru patrat (…) Daca nu era domnul padurar nu ii gaseam”, a povestit clujeanul, membru al  Transilvania Offroad Cluj.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Barbatul a dezvaluit ca avionul pe care l-au gasit dupa un drum anevoios, intr-o zona plina de zapada si acoperita de gheata, era complet avariat. Totodata, Pop a postat de contul sau de Facebook mai multe fotografii suprinse la locul tragediei aviatice din Muntii Apuseni. Instantaneele intaresc dezvaluirile sale, surprinzand aparatul de zbor avariat puternic.

 

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Citeste si:

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Va amintim ca cinci persoane au fost ranite in urma accidentului aviatic de la granita intre judetele Alba si Cluj. Din nefericire, pilotul Adrian Iovan si o tanara, medic rezident, si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza. Accidentul s-a produs intr-o zona muntoasa, la peste 1.400 de metri altitudine, insa din cauza distantei si a vremii nefavorabile, interventia salvatorilor a fost ingreunata. Jandarmii au fost ajutati de salvamontisti, de padurari, dar si de locanici, pentru a ajunge la epava avionului si a ajuta victimele.

Citeste si:

2.526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger