AcasăNewsUrmeaza doua zile de ploi si vant. Vremea se raceste in unele...

Urmeaza doua zile de ploi si vant. Vremea se raceste in unele zone

Meteo, 17 noiembrie. Ploi în mai multe zone din țară

Prima zi a saptamanii nu aduce deloc vesti bune la capitolul vreme. Dimpotriva, din cate precizeaza specialistii in meteorologie, urmeaza un interval cu ploi, inclusiv in Bucuresti, dar si ninsori, in zonele montane.

Desi am intrat in cea de-a cincea luna a anului, semn ca primavara ar trebui sa aduca soare si temperaturi placute, lucrurile nu stau tocmai asa, cel putin nu de marti dimineata incolo. Cand, conform specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), intra in vigoare o atentionare COD GALBEN de vreme urata, avertizare care expira abia miercuri seara, la ora 21, rastimp in care umbrelele redevin accesorii foarte utile.

Inainte de toate, va spunem ca specialistii precizeaza faptul ca pe durata acestor doua zile, termometrele nu vor ajunge la valorile normale pentru aceasta data, cel putin nu in sudul, sud-estul si centrul tarii, semn ca vremea va fi mai rece fata de cea obisnuita pentru inceputul lunii mai.

Zonele afectate de precipitatii (foto: meteoromania.ro)

Totodata, va precizam ca in aceste doua zile, ploile vor pune stapanire pe sudul, sud-estul si estul tarii. Mai precis, vor fi precipitatii – destul de insemnate cantitativ- in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea sudica a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. Din cate noteaza specialistii de la ANM, sunt sanse ca precipitatiile sa cumuleze in jur de 20 -30 l/mp, posibil si peste 50 l/mp, insa doar izolat

Oricat ar putea fi de greu de crezut, este posibil sa apara si precipitatii specifice sezonului de iarna, respectiv ninsorile, insa doar in zona montana inalta, mai precis la peste 1700 de metri, din cate mentioneaza meteorologii. Trebuie spus ca nici vantul nu va lipsi din tabloul urmatoarelor zile,  fiind asteptate rafale in toate aceste zone, mai puternice – e drept- la munte.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger