AcasăNewsVant puternic. Capitala si mai multe zone din tara, sub COD GALBEN

Vant puternic. Capitala si mai multe zone din tara, sub COD GALBEN

Ziua de sambata incepe cu vant puternic in mai multe zone din tara. Intensificarile pot ajunge si la 75 de kilometri/ora in oras, posibil ca rafalele sa fie si mai puternice de atat, la munte. situatia pare sa se amelioreze, insa, odata cu venirea pranzului.

Pana atunci, insa, Administratia Nationala de Meteorologie a emis cateva atentionari nowcasting (valabile pentru maximum sase ore-n.r) COD GALBEN, specialistii anuntand ca fenomenul se va semnala inclusiv in Bucuresti. Ca urmare, e bine sa tineti cont de ceea ce au anuntat specialistii, in asa fel incat vremea sa nu va strice planurile pentru prima zi a week-end-ului.

Asadar, reprezentantii ANM mentioneaza ca vantul va sufla cu peste 75 kilometri/ora, posibil sa atinga si 90 de kilometri/ora, in zona montana, la nivelul judetului Mures, cel putin pana la ora 10.

Vor fi intensificari puternice si in judetele Ilfov, inclusiv in Capitala, precum si in Teleorman si Giurgiu, pana la ora 11. In aceste zone, meteorologii se asteapta ca vantul sa ajunga la rafala si la 55-65 de kilometri/ora, izolat si pana la viteza de 70-80 kilometri/ora.

De asemenea, de dimineata incepand si pana spre pranz, mai exact pana la ora 12, in alte sase judete vantul isi va face serios simtita prezenta, ca urmare locuitorii sunt informati din timp despre capriciile vremii. Dupa cum precizeaza meteorologii, vantul va avea, la rafala, 55 si chiar 65 de kilometri/ora in Ialomita, Buzau, Calarasi si Braila, in vreme ce in judetele din apropierea marii si a deltei – Constanta si Tulcea– este posibil sa se produca si intensificari ce trec de pragul a 65 si chiar 75 de kilometri/ora.

sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger