AcasăNewsVaslui: Procuror acuzat de trafic de influenta, arestat preventiv pentru 30 de...

Vaslui: Procuror acuzat de trafic de influenta, arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorul Vasile Selaru din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat preventiv, luni noapte, pentru o perioada de 30 zile.

Curtea de Apel Iasi a decis arestarea preventiva a procurorului Vasile Selaru, decia magistratilor nefiind una definitiva.  Avocatul acestuia a depus deja o contestatie care urmeaza sa fie judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie romaniatv.net.

Vasile Selaru fusese retinut duminica, pentru 24 de ore, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iasi, acuzat de trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului, acesta ar fi primit bani si cazare intr-un imobil pe litoral pentru a interveni pe langa alti magistrati in vederea solutionarii favorabile a unui dosar.

Astfel, la sfarsitul anului 2013, Selaru Vasile, bazandu-se pe influenta pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din Iasi, i-a promis unei persoane ca va efectua anumite demersuri, in sensul solutionarii favorabile a unei cereri de recurs, arata DNA.

„In acest context, a solicitat cu imprumut suma de 13.000 de lei fara a se stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ 2-3 saptamani de la acordarea imprumutului inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 de lei, iar diferenta de 8.000 de lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Selaru Vasile, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul IPJ Vaslui, care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe ofiterul respectiv sa rezolve favorabil acea cerere”, precizeaza sursa citata.

author avatar
Alina Costache
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger