AcasăNewsVeste buna pentru bugetari: Anul acesta ar putea avea o mini-vacanta de...

Veste buna pentru bugetari: Anul acesta ar putea avea o mini-vacanta de Paste! Vezi aici zilele libere pe 2013!

Bugetarii ar putea avea anul acesta o mini-vacanta de Paste, dat fiind faptul ca 1 mai cade in Saptamana Patimilor, propunerea fiind inaintata de catre agentiile de turism.

Agentiile de turism au propus ca anul acesta data de 1 mai sa fie legata de zilele libere de Paste (4, 5, 6 mai). Astfel bugetarii ar putea ramane acasa si pe data de 2 si 3 mai, zile care vor trebui sa fie recuperate, daca premierul Victor Ponta si Guvernul Romaniei vor aproba propunerea. Asadar, angajatii statului ar putea intra in vacanta la finalul zilei de 30 aprilie si ar urma sa revina la munca pe data de 7 mai.

„Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013”, a declarat presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Asociatiei.

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a facut deja cateva propuneri privind evenimentele care ar urma sa fie desfasurate in mini-vacanta de Pastea, atat ministrului Turismului, Maria Grapini, cat si autoritatilor locale.

Astfel, in 2013, zilele libere vor fi in data de 1 mai (miercuri)- Ziua Muncii, 5 si 6 mai (duminica si luni) – Pastele, 23 si 24 iunie (duminica si luni) – Rusalii, 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului. De asemenea libere vor fi si zilele de 30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei, 1 decembrie (duminica) – Ziua Nationala a Romaniei si 25 si 26 decembrie (miercuri si joi) – Craciunul.

author avatar
Alina Costache
592 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger