AcasăNewsVestea pe care o asteptau toti bugetarii. 24 ianuarie devine zi libera!

Vestea pe care o asteptau toti bugetarii. 24 ianuarie devine zi libera!

Oarecum surprinzator, Romania are un numar reduse de zile libere, fata de media pe Uniunea Europeana, astfel ca parlamentarii vor sa decida cu ocazia caror sarbatori mai pot acorda zile libere.

Una dintre zilele declarate libere este 24 ianuarie, romanii urmand sa aiba ocazia de a sarbatori „Mica Unire”. In 1859, pe 24 ianuarie, se unificau Moldova si Tara Romaneasca, dupa ce Alexandru Ioan Cuza, deja domnitor al Moldovei, era ales si domnitorul Tarii Romanesti.

Un grup de parlamentari, in frunte cu deputatul PSD-ist Anghel Stanciu, a initiat o propunere legislativa conform careia 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare legala si zi libera. Iar Guvernul a avizat favorabil propunerea, in sedinta de miercuri, astfel ca, incepand de anul viitor, bugetarii vor avea liber de 24 ianuarie.

Conform romaniatv.net, o alta propunere legislativa avizat favorabil miercuri este ca ziua de 10 februarie sa fie declarata „Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati”. Pe 10 februarie vor fi organizate evenimente specifice, dar inca nu se stie daca va fi si zi libera pentru bugetari. Propunerea a fost facuta la initiativa senatorului UDMR Rozalia Ibolya Biro.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristi Ionita
589 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger