AcasăNewsVictor Ponta, bagat la apa de seful propriei Cancelarii

Victor Ponta, bagat la apa de seful propriei Cancelarii

Desi parea ca se asterne praful peste dosarul Adrian Duicu, lucru care ii convenea de minune premierului Victor Ponta, iata ca procurorii anticoruptie sunt pe cale sa ii pregateasca o surpriza de proportii sefului Guvernului. Audiat, ieri, ca martor, seful Cancelariei de la Palatul Victoria a confirmat, potrivit surselor noastre, varianta anchetatorilor potrivit carora Adrian Duicu s-a aflat in cabinetul lui Ponta cand promitea marea cu sarea in teritoriu.

Victor Ponta incepe sa aiba mari dureri de cap din cauza “baronului” Adrian Duicu

 

Rolul jucat de premierul Romaniei in afacerea “Duicu-Ponea” este la un pas de a fi lamurit, dupa ce procurorii DNA l-au chemat la audieri, in calitate de martor, pe seful de cabinet al lui Victor Ponta, Vlad Stoica.

Stoica l-a condus pe Duicu in biroul premierului

 

Adrian Duicu

Potrivit surselor “National”, Vlad Stoica a povestit la DNA filmul vizitei fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, la Palatul Victoria. Din declaratia data de Stoica in fata anchetatorilor, reiese ca seful Cancelariei a facut oficiile de gazda, in sensul ca i-a trecut pe Adrian Duicu si pe ceilalti participanti la discutiile de la Palatul Victoria prin filtrul SPP si i-a condus in biroul premierului Victor Ponta. Vlad Stoica a subliniat la DNA faptul ca in biroul sau nu a avut loc nicio discutie dintre cele incriminate de anchetatori.

Urmeaza si alte nume din SGG

De altfel, in dosarul in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu sunt cercetati in arest pentru fapte de coruptie, urmeaza si alte nume grele.

Declaratiile facute la DNA de subordonatul premierului, Vlad Stoica, l-ar putea arunca pe Victor Ponta intr-o ancheta-bomba

Asta, pentru ca DNA a identificat si alte persoane din Secretariatul General al Guvernului care ar fi participat la traficul de influenta. Reamintim ca, in perioada martie-iunie 2013, presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ar fi afirmat, intr-o discutie cu seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, a unor functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne si a seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, precum si asupra unor consilieri locali din Consiliul Local Orsova, pe de alta parte. Mai mult, potrivit referatului procurorilor, Duicu facea trafic de influenta in antecamera cabinetului lui Victor Ponta din Palatul Victoria. Anchetatorii au sustinut ca in data de 13 iunie 2013 Duicu s-ar fi aflat in Palatul Victoria, unde ar fi facut traffic de influenta in favoarea sefului Politiei judetene Mehedinti, Constantin Ponea, pentru ca acesta sa fie numit intr-o functie de conducere la Ministerul de Interne. Procurorii anticoruptie sustin ca Duicu l-ar fi informat pe Ponea chiar de la cabinetul premierului ca la discutiile de la Palatul Victoria se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, iar seful Politiei a fost si el convocat. Pe de alta parte, Victor Ponta declara, in 14 aprilie, ca nu s-a intalnit cu seful CJ Mehedinti Adrian Duicu si nici nu a discutat cu acesta despre schimbari in politie, precizand ca DNA nu a aratat ca Duicu ar fi venit efectiv la el, ci ca asa sustinea acesta. Numai ca, in lumina noilor declaratii de la dosar, DNA e pe cale sa-i indeplineasca dorinta lui Ponta si sa dovedeasca in mod clar prezenta lui Duicu si traficul de influenta exercitat de acesta din biroul premierului.

[poll id=”782″]

author avatar
National
6.294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger