AcasăNewsVictor Ponta: "Bilantul DNA a fost o mica pacaleala". Reactia procurorilor nu...

Victor Ponta: „Bilantul DNA a fost o mica pacaleala”. Reactia procurorilor nu s-a lasat asteptata!

Premierul Victor Ponta este nemultumit de modul in care autoritatile reusesc sa recupereze prejudiciile din dosarele penale.

In legatura cu acest aspect, Ponta da vina pe Directia Nationala Anticoruptie si spune ca „bilantul DNA a fost o mica pacaleala”. Premierul este sustinut de Darius Valcov, ministrul Finantelor, care spune ca Romania are nevoie de o agentie care sa recupereze prejudiciile din dosarele penale dupa modelul francez.

Cei doi sunt de parere ca, pentru recuperarea prejudiciilor, este nevoie de „hotarari judecatoresti definitive si irevocabile”.

Evident, reactia Directiei Nationale Anticoruptie nu s-a lasat asteptata. „Premierul Victor Ponta creeaza o confuzie grava in opinia publica prin aceea ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul DNA, date referitoare la confiscarea si recuperarea de produse infractionale, dispuse de instante, in dosarele penale deferite justitiei”, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA il acuza pe premier ca „prin afirmatiile facute, Victor Ponta incearca justificarea gradului scazut de recuperare a prejudiciilor de catre ANAF, institutie care se afla in subordinea Guvernului, prin Ministerul Finantelor”.

De asemenea, procurorii DNA sustin ca „hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA in anul 2014 au inclus confiscarea si recuperarea de produse infractionale in suma de peste 310.000.000 euro, de trei ori mai mult decat in anul 2013. Daca aceasta suma ar fi efectiv executata, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul il plateste medicilor din Romania intr-un an. Este important ca organele fiscale sa execute efectiv aceste hotarari. Aceste hotarari judecatoresti sunt executorii, iar institutia abilitata sa le puna in aplicare, in sensul recuperarii efective a prejudiciilor, este ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala)”.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger