AcasăNewsVictor Ponta, despre combaterea evaziunii fiscale: "Ideea este de a-i sanctiona pe...

Victor Ponta, despre combaterea evaziunii fiscale: „Ideea este de a-i sanctiona pe cei care o fac cu rea intentie”

Prezent la Bacau, unde a semnat contractul pentru constructia soselei de centura a municipiului, premierul Victor Ponta a vorbit si despre actiunile ANAF din ultima perioada.

S-a spus in ultima perioada ca ANAF-ul a inchis mai multe societati comerciale fara motiv sau pentru abateri minore, astfel ca premierul a oferit o serie de lamuriri.

„Vreau ca legea sa fie suficient de flexibila, dar si clara, pentru a nu se facilita abuzuri. Ideea este de a sanctiona in functie de rea intentie si nu de greseala. Cei care fac mici erori sa primeasca mici sanctiuni, iar cei care recidiveaza sa fie sanctionati pe masura”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

Acesta a recunoscut ca au fost probleme la mai multe firme, dar sustine ca „s-au inchis societati comerciale care aveau nereguli in valoare de cinci lei, dar s-au inchis pentru ca niciodata nu au dat bon fiscal. Nu se cunostea ideea de bon fiscal si de taxe, nu s-au inchis pentru aia cinci lei”.

Premierul Victor Ponta sustine ca actiunile ANAF sunt un real succes. „In primele trei luni din 2015 avem incasari suplimentare de un miliard de euro la buget si a crescut cu 25% numarul societatilor care au case de marcat. Iar numai intr-o luna sumele reflectate in bonuri fiscale au crescut cu 75%”, este bilantul pe scurt al actiunilor ANAF, prezentat de premierul Victor Ponta.

In legatura cu soseaua de centura a municipiului Bacau, Victor Ponta a precizat ca este doar inca un pas facut spre normalitate in conditiile in care „Romania‬ are in prezent un Master Plan de Transport care prevede pentru ‪‎Moldova‬ investitii absolut necesare, ce vor lega aceasta zona de vestul Europei si vor asigura dezvoltarea economica. Totodata, acestea vor permite si cetatenilor de peste Prut, care au si mai mare nevoie sa fie legati de ‪‎Europa‬, sa acceada la o cale rutiera ce le poate facilita acest deziderat”.

author avatar
Cristi Ionita
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger