AcasăNewsVictor Ponta, dupa intalnirea cu Recep Erdogan: "Turcia este principalul partener economic...

Victor Ponta, dupa intalnirea cu Recep Erdogan: „Turcia este principalul partener economic al Romaniei din afara UE”

Premierul Romaniei, Victor Ponta, s-a intalnit miercuri, la Bucuresti, cu Recep Erdogan, presedintele Turciei.

Cei doi au purtat diferite discutii atat pe teme economice, cat si in legatura cu situatia conflictuala din Ucraina. La finalul discutiilor, Victor Ponta a fost extrem de incantat de concluziile trase si a precizat ca Romania si Turcia nu au nimic de pierdut cand vine vorba despre dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari.

„Relatiile dintre cele doua tari sunt intr-un moment cu totul si cu totul deosebit, un moment special in care colaborarea strategica si politica sunt la un nivel pe care niciodata nu l-am avut. Ma refer in mod special la relatiile economice dintre cele doua tari si multumesc tuturor investitorilor din Turcia care au avut si au incredere in Romania si care sprijina dezvoltarea economica a tarii noastre. Vreau sa le multumesc tuturor. Cred ca relatiile dintre cele doua camere de comert si industrie reflecta prietenia, interesul si sprijinul pe care doresc sa si-l acorde. Turcia e principalul partener economic al Romaniei din afara UE si pentru dezvoltarea Romaniei este esentiala dezvoltarea economica”, a fost mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

Victor Ponta si Recep Erdogan au semnat mai multe documente bilaterale si erau asteptati sa participe la Forumul de afaceri Romania – Turcia.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger