AcasăNewsVictor Ponta este pesimist: "Romania nu va fi acceptata in spatiul Schengen"

Victor Ponta este pesimist: „Romania nu va fi acceptata in spatiul Schengen”

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat, sambata seara, ca tara noastra nu va fi acceptata in spatiul Schengen.

Ponta a precizat ca sedinta JAI va avea loc saptamana viitoare si ca reprezentantii tarii noastre „au fost informati foarte clar ca nu exista consens. Se vonteaza contra tot de catre acele tari care de obicei votau contra si atunci nu avea rost sa supunem la vot in contextul actual”.

Mai mult, Victor Ponta se plange ca „anul viitor, presedintia va fi a Olandei, despre care stiti bine ce prietena a fost cu Romania pe tema Schengen”.

Premierul spune ca „dosarul Schengen, in ceea ce ma priveste pe mine si Guvernul, eu cred ca nu are rost sa ne mai rugam prea mult de cineva care nu vrea sa ne auda”.

In plus, Ponta anunta ca „Romania trebuie sa fie o tara mai primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiti si pentru turistii care vor sa vina in Romania. Am vrut sa fim mai duri, sa avem conditii mai dificile pentru obtinerea vizei decat in Germania sau Franta, doar, doar intram si noi in Schengen. Uite ca am fost mai duri si tot nu am intrat in Schengen. Si sincer sa fiu nu cred ca trebuie sa ne facem iluzii prea mari pentru perioada urmatoare”.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger