AcasăNewsVictor Ponta: "Interventia Rusiei in Siria s-ar putea sa complice lucrurile"

Victor Ponta: „Interventia Rusiei in Siria s-ar putea sa complice lucrurile”

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a participat in acest weekend la o intalnire cu omologul sau iordanian, Abdullaj Ensour.

In timpul discutiilor au fost abordate mai multe subiecte, dar, de departe, cele mai arzatoare au fost problema refugiatilor si interventia militara a Rusiei in Siria.

Despre a doua problema, Victor Ponta a precizat ca „mi-am exprimat un singur punct de vedere mai nediplomatic apropo de Siria si am spus ca, in baza experientei noastre istorice cu vecinul nostru Rusia, ei vin usor si pleaca foarte greu de undeva. Asa ca nu suntem deloc de parere ca interventia actuala a Rusiei rezolva foarte mult. Ba chiar s-ar putea sa complice lucrurile. Dar asta e un punct de vedere, pe baza experientei noastre istorice, poate ca aici lucrurile vor fi altfel”.

Pe de alta parte, Ponta a anuntat ca Romania ar trebui sa colaboreze cu Iordania in privinta refugiatilor.

„Vreau sa colaboram in acest domeniu pentru ca realmente au experienta mult mai mare si in masura in care Romania va aplica — si va aplica, sa fie lucrurile foarte clare, sa nu le mai ascundem! — decizia JAI si va primi numarul de refugiati repartizati de Consiliul JAI. Deocamdata, o sa vedem ce o sa se intample in viitor. Marea problema este conflictul de acolo, care, dupa cum vedeti, nicio sansa se se opreasca prea curand”, a fost mesajul transmis de premierul Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger