AcasăNewsVictor Ponta: "Nu au fost pomeni electorale"

Victor Ponta: „Nu au fost pomeni electorale”

Premierul Victor Ponta a anuntat, in plenul reunit al Parlamentului, ca exista acoperire pentru marirea pensiilor si pentru indexarea alocatiilor pentru copii, astfel ca masurile anuntate inainte de alegerile prezidentiale nu au reprezentat pomeni electorale.

„Exista acoperire in buget pentru marirea pensiilor, indexarea alocatiilor pentru copii si a indemnizatiilor persoanelor cu handicap. Nu au fost pomeni electorale. In niciun caz nu satisfac necesitatile pentru un trai decent, reprezinta doar un mic sprijin, ceva in plus dupa ani in care s-au taiat sau au ramas pe loc, trebuie sa pastram aceeasi tendinta si in 2015. Trei ani de alocari suplimentare, in fiecare an, pentru sanatate si educatie. Cresterea investitiilor in sanatate si educatie si aplicarea cresterii veniturilor persoanelor care lucreaza in aceste domenii. Este vorba de o recunoastere a faptului ca nu mai putem sa taiem si ca, anual, adaugam. Cu siguranta, aceste majorari vor creste partea de consum”, a spus Victor Ponta.

Premierul se lauda ca scade taxa pe stalp de la 1,5% la 1%, creste bugetul pentru investitii cu 9 milioane de lei, exista resurse pentru a se acoperi reducerea TVA-ului din turism si exista disponibilitatea pentru cofinantarea proiectelor ce au la baza fonduri europene.

De asemenea, Victor Ponta sustine ca una dintre prioritati este reducerea TVA-ului la toate produsele alimentare si ca Guvernul va sustine crearea de noi locuri de munca.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger