AcasăNewsVictor Ponta: "Sustin reducerea TVA la apa"

Victor Ponta: „Sustin reducerea TVA la apa”

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca este de acord cu reducerea TVA la apa.

Anuntul a fost facut de Victor Ponta dupa sedinta Partidului Social Democrat. Cu aceasta ocazie, premierul confirma cele spuse duminica de Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, care preciza ca „scaderea TVA la apa reprezinta un sprijin pentru populatie, dar si pentru operatorii de apa”.

In plus, Victor Ponta a precizat ca „nu este vorba despre o reducere a TVA la apa imbuteliata, pentru ca aceasta, ca si celelalte bauturi nealcoolice, sunt incluse in reducerea TVA la produsele alimentare. Este vorba despre reducerea TVA la 9% pentru o cantitate de cinci metri cubi de apa de la robinet. Sigur, nu stau sa-l verific pe om daca bea apa respectiva sau o foloseste la altceva. Consider, insa, ca este o masura europeana cu o importanta latura sociala”.

Premierul a tinut sa anunte si pasii care sunt de urmat: „Eu sustin reducerea TVA la apa la 9% si consider ca aceasta masura ar putea intra in vigoare de la 1 iunie. Este o idee la care ne gandim si la Ministerul Finantelor, si la Ministerul Muncii, pentru a vedea cum poate fi aplicata aceasta masura. Oricum, de la 1 ianuarie 2016, TVA la apa se reduce la 20%. Intrebarea este daca putem sa venim chiar sub 20% si daca da, de cand. Acum se fac calcule pentru a vedea exact care este impactul. Deocamdata stim foarte clar ca este o situatie mai complicata, pentru ca exista familii unde facturile inglobeaza si apa calda si apa rece”.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger