AcasăNewsVictor Ponta: "TVA va scadea de la 1 ianuarie 2016"

Victor Ponta: „TVA va scadea de la 1 ianuarie 2016”

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca Taxa pe Valoare Adaugata va scadea, de la 1 ianuarie 2016.

Totusi, Victor Ponta nu a putut sa precizeze daca TVA va scadea la nivel general, cu unu sau doua procente, sau va scadea doar la anumite categorii de produse.

„Va trebui sa luam o decizie de politica fiscala daca mergem cu o reducere la toata lumea, de la 24% sa vedem cu cat putem sa o ducem in jos, cu un procent, cu doua, sau daca mergem pe pastrarea nivelului general de 25% si mergem pana la 9% pentru anumite categorii de produse cum am facut pentru paine sau cum am procedat de la 1 ianuarie 2015 pentru turism, pentru pachetele all-inclusive”, a afirmat Ponta.

Anuntul lui Victor Ponta vine dupa ce Darius Valcov, ministrul Finantelor, dadea si el asigurari ca TVA-ul va scadea la 1 ianuarie 2016.

In plus, premierul sustine ca Guvernul va mentine la 16% cota unica de impozitare in 2015 si 2016, ca actuala cota redusa la contributia de asigurari sociale se va mentine cel putin pana la sfarsitul lui 2016 si ca se va implementa legislatia privind scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.

author avatar
Cristi Ionita
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger