AcasăNewsVictorie in instanta pentru Andrei Chiliman

Victorie in instanta pentru Andrei Chiliman

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi, sa reduca sechestrul impus pe averea lui Andrei Chiliman, primarul suspendat de la Sectorul 1.

Chiliman este cercetat penal sub control judiciar pentru comiterea mai multor infractiuni, respectiv pentru ca, in calitate de primar, a atribuit o multime de contracte pe bani publici cu dedicatie si a obtinut, in schimb, comisioane importante.

Initial, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie instituisera sechestru asigurator pe intreaga avere a lui Chiliman in speranta ca vor recupera intreg prejudiciul despre care se vorbeste in dosar, respectiv aproape 700 de milioane de euro.

Asta in conditiile in care procurorii DNA au trecut la prejudiciu si imprumutul de 670 de milioane de euro pe care Vlad Moisescu, fostul trezorier al Partidului National Liberal, si el implicat in dosar, il obtinea de la soacra sa.

Chiliman a contestat sechestrul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar magistratii i-au dat castig de cauza, astfel ca primarul suspendat de la Sectorul 1 mai are sechestru pus doar pe o parte din avere, pana la concurenta sumei de 2,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger