AcasăNewsViitura atinge cote maxme pe raul Vedea: COD ROSU de inundatii...

Viitura atinge cote maxme pe raul Vedea: COD ROSU de inundatii pentru 14 comune din Teleorman!

Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) anunta ca, luni dimineata, se inregistreaza un varf maxim de viitura pe raul Vedea, la confluenta cu raul Teleorman, viitura care se va mentine pe tot parcursul zilei. 14 comune din judetul Teleorman sunt sub avertizare cod rosu de inundatii.

Viitura s-a format pe raul Vedea in cursul noptii de duminica spre luni si, in prezent, se propaga in aval de Alexandria. Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, a instituit cod rosu local pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman, in judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune : Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Contesti, Bragadiru, Bujoru si Nasturelu.

De asemenea, se mentine cod rosu pe Raul Cainelui sectorul amonte SH Vartoapele – confluenta cu raul Vedea, judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Silistea Gumesti, Ciolanesti, Necsesti, Vartoape, Calinesti si Mavrodin.

Bilantul inundatiilor din Teleorman este dezastruos. 131 de case au fost inundate, aproape 8 kilometri de drumuri judetene sunt sub ape, iar peste o suta de oameni au fost evacuati deja din calea viiturii. Situatia cea mai critica este in satul Ciolanesti, unde paraul Cainelui s-a revarsat intr-o zona neindiguita si a inundat aproape 200 de gospodarii.

Pompierii au actionat cu mai multe motopompe ca sa scoata apa din curti si au salvat sinistratii cu barcile pneumatice.

author avatar
Alina Costache
620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger