AcasăNewsVine iarna! Vremea se raceste in toata tara

Vine iarna! Vremea se raceste in toata tara

(foto: prinbrasov.com)

Saptamana a inceput cu vreme mohorata, cu ceata, burnita si ploi slabe, in special in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei. In restul tarii va aparea soarele cate putin, iar ceata se va risipi pana la orele pranzului. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile vor scadea treptat in toata tara, la sfarsitul lunii noiembrie fiind anuntate ninsori.

(foto: prinbrasov.com)

Iata cum va fi vremea, in perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, in fiecare zona a tarii:

BANAT- In primele trei zile ale intervalului, vremea se va raci usor.  Pana pe 27 noiembrie, valorile se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade. Dupa aceasta data, temperaturile vor scadea de la 10 la 6 grade. Minimele pe parcursul urmatoarelor doua saptamani  vor fi de 2-3 grade, insa temperaturile vor scadea pana la 0 grade intre 29 noiembrie si 2 decembrie. Dupa 24 noiembrie cresc si conditiile de ploaie, iar la inceputul lunii decembrie vor fi posibile si lapovite.

CRISANA– In aceasta regiune vremea se va raci treptat. In primul interval, intre 19 si 22 noiembrie, maximele nu vor depasi 10-12 grade, iar in perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, termometrele nu vor arata mai mult de 6-8 grade. Intre 23 si 27 noiembrie valorile termice maxime se vor situa in jurul valorii de 9 grade. Dupa 25 noiembrie vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

TRANSILVANIA– In intervalul ce urmeaza datei de 28 noiembrie, valorile termice scad, ajungand la o medie de 4 grade. Intre 30 noiembrie si 2 decembrie, temperaturile minime vor fi constant negative – intre -2 si 0 grade, pana spre -4 grade. Este posibil ca in primele zile ale lunii decembrie sa cada deja primele ninsori.

MARAMURES– Temperaturile maxime se vor mentine intre 10 si 12 grade, pana pe 22 noiembrie, apoi vor scadea treptat spre 4 grade. Cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, exceptand noptile de 26, 27 si 28 noiembrie, cand atinge valoarea de un grad. Din 25 noiembrie sunt anuntate precipitatii, fiind posibil ca, incepand cu 29 noiembrie, ploile sa se transforme in lapovita si ninsoare.

MOLDOVA– Si in aceasta regiune a tarii vor fi doua procese de racire usoara a vremii. Primul intre 19 si 22 noiembrie, cu temperaturi de 7-9 grade, iar al doilea, intre 30 noiembrie si 2 decembrie, cand maximele ajung la doar 3 grade. Intre 23-29 noiembrie vor fi in jur de 7 grade. Intre 24 si 2 decembrie temperatura va cobori sub limita inghetului.

DOBROGEA– Vremea se va raci usor, iar temperaturile maxime vor ajunge la 8 grade. Minimele se vor mentine pozitive, cu o medie de 2 spre 4 grade. Intre 19 si 25 noiembrie, vor fi posibile ploi slabe sau burnite. Dupa 26 noiembrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor.

MUNTENIA– In primele doua zile ale intervalului, maximele vor fi de 10-11 grade, iar in zilele urmatoare vor oscila in jurul a 8-9 grade. Minimele termice se vor apropia de limita inghetului, dar se vor mentine pozitive, chiar si in noptile mai reci. Vor fi ploi slabe intre 25 noiembrie si 2 decembrie.

OLTENIA– Dupa ce in primele doua zile ale intervalului vor fi maxime de 11-12 grade, temperaturile vor scadea spre 9-10 grade pana pe 28 noiembrie si vor ajunge la 7 grade spre sfarsitul lunii. Minimele termice vor tinde spre zero grade.

LA MUNTE– Pana pe 26 noiembrie vremea se raceste treptat. Temperaturile vor ajunge de la 4-5 grade spre zero. Minimele vor fi permanent negative, ajungandu-se la temperaturi de -5 grade la sfarsitul intervalului. Dupa 25 noiembrie vor predomina ploile, la altitudini sub 1200 m. In zonele mai inalte, vor cadea lapovita si ninsori si este posibil sa se formeze un strat subtire de zapada.

author avatar
Andra Nesu
1.039 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger