AcasăNewsVladimir Putin ameninta NATO cu „un raspuns adecvat”

Vladimir Putin ameninta NATO cu „un raspuns adecvat”

Inghesuit de puterile occidentale sa-si exercite influenta asupra separatistilor pe care-i sprijina, presedintele Rusiei ameninta NATO cu „actiuni proportionale”.

Putin se da la NATO, in loc sa fie invers

„Vom reactiona adecvat si proportional la apropierea infrastructurii militare a NATO de granitele noastre”, a spus Vladimir Putin in timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei.

Scutul antiracheta, „sistem ofensiv scos de SUA la periferii”

„Nu vom lasa fara atentie desfasurarea apararii antiracheta globale si majorarea rezervelor de arme strategice de mare precizie”, a declarat Putin. Ca raspuns imediat la „intensificarile actiunilor NATO in apropierea granitelor, Rusia isi va spori capacitatile sale de aparare, inclusiv in Crimeea si Sevastopol”. Cat despre scutul antiracheta american din Europa,  Putin il considera „un sistem de aparare ofensiva al SUA, scos la periferie”. „Practic, gruparile de trupe ale NATO de pe teritoriul tarilor est-europene se intaresc in mod demonstrativ, inclusiv in apele teritoriale ale Marii Negre si Marii Baltice”, a constatat Putin. Deja, peste 40.000 de militari rusi au fost dislocati la frontiera ruso-ucraineana si dispun de armament greu, dupa cum a avertizat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare, Andrei Parubi. Potrivit oficialului ucrainean, 150 de tancuri, 400 de blindate si 500 de sisteme rusesti de artilerie se afla in apropierea frontierei de langa Donetk. Parlamentul de la Kiev a aprobat decretul presedintelui Petro Porosenko privind o noua mobilizare partiala, cea de-a treia de la inceputul lunii martie.

Franta o scalda

Franta se pregateste de livrarea catre Rusia a celei de-a doua nave de tip Mistral, dar nu se lasa usor. Presedintele francez, François Hollande, a scaldat-o, ca livrarea e conditionata de atitudinea Moscovei in criza din Ucraina, cu avionul doborat la „pachet”. „O spun foarte clar”, a subliniat Hollande. In ultima vreme, toti liderii occidentali au imbratisat aceasta expresie: „sa fie clar!” Clara e doar atitudinea Moscovei, care-si urmareste obiectivele strategice, calcand pe cadavre. „Rusii au platit. Ar trebui sa le rambursam 1,1 miliarde de euro” daca nava nu va fi livrata”. E foarte clar!

Pentru a evita Ucraina, un avion al Malaysia Airlines a survolat Siria

Ironia sortii, Malaysia Airlines a deviat deasupra Siriei unul dintre zborurile sale pentru a evita traversarea spatiului aerian ucrainean dupa ce o aeronava a sa a fost doborata de separatistii prorusi. „Spatiul aerian sirian nu era suspus restrictiilor”, a motivat compania. Dupa unele cercetari, MH4 a fost singurul zbor transcontinental care a survolat Siria.

 

author avatar
Adina Mutar
1.376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger