AcasăNewsWeek-end cu vreme la extreme: Caldura mare, dar si avertizare de vijelii

Week-end cu vreme la extreme: Caldura mare, dar si avertizare de vijelii

In timp ce o mare parte a tarii se confrunta, la acest sfarsit de saptamana, cu temperaturi foarte ridicate, sunt regiuni in care ploile si furtunile nu vor lipsi din tablou.

Astfel ca meteorologii au considerat ca se impune emiterea unui COD GALBEN, valabil de sambata dupa-amiaza, de la ora 16, si pana duminica dimineata, la ora 9, prin care sa anunte faptul ca in  Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei – colorate cu galben in harta atasata- se asteapta ca instabilitatea atmosferica sa fie „deosebit de accentuata”. Ceea ce inseamna ca pot aparea ploi in aversa (care pot depasi 20-30 l/mp, insa doar izolat), cu descarcari electrice frecvente si grindina, dar si vand ce se poate transforma in vijelii.

In restul teritoriului, insa, vremea va fi caniculara, astfel ca vom avea de infurntat temperaturi chiar si de 35, 36, dar si 37 de grade.

Valorile ridicate ale mercurului din termometre vor aduce un disconfort termic accentuat, asa ca va recomandam sa aveti in vedere sfaturile medicilor, care indeamna evitarea expunerii prelungite la soare la orele pranzului, consumul de apa, dar si alegerea unor haine din materiale cat mai naturale.

Sursa foto: meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger