AcasăNewsZborul Airbus A320 Germanwings: Pilotii au avut un comportament inexplicabil

Zborul Airbus A320 Germanwings: Pilotii au avut un comportament inexplicabil

Cei trei lideri europeni s-au recules la o capela in memoria celor 150 de victime ale tragediei din Alpii Francezi

Presedintele francez, Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel si premierul spaniol Mariano Rajoy s-au deplasat, ieri, la  Seyne-les-Alpes, nu departe de locul unde s-a prabusit aparatul Airbus A320 al companiei Germanwings, unde se aflau si familiile victimelor.

Cei trei lideri europeni s-au recules la o capela in memoria celor 150 de victime ale tragediei din Alpii Francezi

Francois Hollande, Angela Merkel si Mariano Rajoy au tinut, intr-o capela, un moment solemn in memoria celor 150 de victime ale tragediei din sudul Frantei. O cutie neagra a avionului a fost gasita si ”este exploatata in acest moment”, a informat presedintele francez. ”Ma gandesc la familii, la apropiatii victimelor si exprim in numele Frantei, Angelei Merkel si al lui Mariano Rajoy cele mai sincere condoleante(…) Totul va fi facut pentru ca sa putem trimite familiilor corpurile neinsufletite”, a declarat, ieri,  Hollande. La orele dupa amiezii, familiile victimelor au ajuns la locul accidentului, la Digne-les-Bains, unde au fost primite de prefectura. Victimele accidentului de marti din Alpii Francezi sunt originare din Germania (72), Spania (49), Belgia, Columbia, Danemarca, Marea Britanie, Israel, Japonia, Maroc, Mexic, Olanda. Patronul grupului Lufthansa, Carsten Spohr, a afirmat, ieri, ca aparatul Germanwings era intr-o ”stare tehnica ireprosabila” si a calificat accidentul ca ”inexplicabil”.

 

Inconstienti in momentul coborarii aparatului

Potrivit directorul Agentiei finlandeze de securitate a transporturilor, Pekka Henttu, pilotii aparatului au fost inconstienti in momentul in care acesta se afla in coborare. ”Potrivit informatiilor oficiale, pilotii erau inconstienti in timpul coborarii timp de opt minute a aparatului, din ratiuni necunoscute. Aceasta rezulta din informatiile descifrate de la o cutie neagra”, a declarat acesta, citat de RIA Novosti. Interogati de AFP, experti si piloti au punctat un comportament inexplicabil al echipajului aparatului Germanwings care, in cursul unei coborari lente si a unei traiectorii lineare, a fost condus direct spre coliziunea cu muntii. Aparatul a ramas pe traiectorie orizontala, si-a urmat planul de zbor, mai putin altitudinea. ”Or a te indrepta direct spre munti nu avea nici un sens. Totul corespunde unei actiuni anormale din partea unor piloti aflati in posesia tuturor mijloacelor sau, atunci, unei absente de reactie a echipajului”, a explicat comandantul unei mari companii aeriene. ”Daca pilotii nu au impiedicat avionul sa se ciocneasca de munte ori au fost inconstienti sau morti, ori au decis sa moara, ori au fost obligati sa moara”, a estimat unul din experti. Una din ipoteze este ca ar fi putut avea loc o depresurizare lenta a cabinei pilotilor si mastile de oxigen nu au functionat, caz in care pilotii puteau ajunge repede in stare de hipoxie si sa-si piarda cunostinta.

author avatar
Tudor Borcea
571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger