AcasăNewsZece preoti anchetati pentru pedofilie

Zece preoti anchetati pentru pedofilie

De la alegerea sa, in martie 2013, Papa Francisc a pledat pentru toleranta zero contra pedofiliei, flagel care a discreditat Biserica Catolica.

Biserica spaniola este zguduita de un scandal privind abuzuri sexuale impotriva unui minor, implicand zece preoti si doi laici.

De la alegerea sa, in martie 2013, Papa Francisc a pledat pentru toleranta zero contra pedofiliei, flagel care a discreditat Biserica Catolica.

12 persoane sunt  anchetate pentru ca au participat la abuzuri sexuale savarsite impotriva unui minor, in perioada 2004-2007, in Granada, atat ca autori cat si complici, relateaza AFP. Victima, un tanar acum de de 25 de ani, a trimis o scrisoare Papei Francisc in care relata calvarul sau. Fost copil de cor, tanarul a depus in octombrie anul trecut o plangere la Parchetul din Granada, in care arata ca a fost violat in mod repetat de catre preotul paroh, dar si de alte persoane (faptuitori si complici) care se intalneau intr-o vila cu piscina. Procurorii arata ca parohul il manipula pe tanar, promitandu-i o cariera frumoasa ca preot si culpabilizandu-l atunci cand ii refuza avansurile. Papa Francisc si-a declarat, in noiembrie, ”imensa durere” dupa ce a citit scrisoarea tanarului. ”Este o imensa durere dar adevarul este adevar, trebuie sa-l cautam si nu sa-l ascundem”, a declarat Suveranul Pontif.

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger