AcasăNewsZeci de corturi anticanicula in Bucuresti. Afla zonele in care sunt instalate!

Zeci de corturi anticanicula in Bucuresti. Afla zonele in care sunt instalate!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

In conditiile in care luna lui Cuptor si-a intrat pe deplin in drepturi, iar marti si miercuri harta Romaniei va fi colorata frecvent in galben si portocaliu, semn ca mercurul termometrelor va depasi 35 de grade, fiind posibil sa ajunga sa indice si 39 de grade, autoritatile iau masuri pentru a ajuta locuitorii sa suporte mai usor valul de canicula.

 

In Bucuresti, de exemplu, municipalitatea s-a ocupat de instalarea – in cele mai circulate puncte ale Capitalei- unor corturi medicale anticanicula, in care, dupa cum a solicitat insusi edilul Sorin Oprescu, oamenii ar trebui sa gaseasca, pe langa o oaza de umbra si racoare, si apa, precum si personal de specialitate si chiar medicamente.

 

Din informatiile anuntate de catre reprezentantii Primariei Capitalei, pana la ora actuala, au fost instalate deja mai multe astfel de corturi anticanicula, in zone intens tranzitate din Bucuresti, mai exact la Piata Victoriei, la rondul de la ASE, dar si la metroul din Piata Romana, Piata Universitatii – mai precis in zona Spitalului Coltea, dar si in apropierea Facultatii de Arhitectura. Totodata, astfel de corturi se gasesc la Piata Unirii, in apropierea magazinului, dar si in zona maternitatii Regina Maria, precum si a Piatei 11 iunie, dar si la Piata C.A. Rosetti, si la intrarea din zona Aviatorilor a Parcului Herastrau. Totodata, bucurestenii pot gasi corturi medicale anticanicula si la Piata Roma, Gara de Nord, Parcul Carol.

Operatiunea de instalare a unor astfel de corturi menite sa le ofere ajutor locuitorilor care au nevoie, resimtind din plin efectele caldurii toropitoare, nu s-a incheiat inca. pana la orele serii, reprezentantii Primariei capitalei au anuntat ca au in plan sa amplaseze corturi similare si la Piata Moghioros, in zona statiilor de metrou de la Piata Iancului si Dristor, precum si la Parcul Cismigiu (vis-a-vis de sediul primariei capitalei), la Piata Muncii, Piata Crangasi, precum si in apropierea Magazinului Bucur Obor.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger