AcasăNewsZeci de morti si disparuti, dupa ce un feribot s-a rasturnat in...

Zeci de morti si disparuti, dupa ce un feribot s-a rasturnat in Filipine (VIDEO)

Un accident naval cu consecinte dramatice s-a produs, joi, in centrul statului asiatic. Pana la acest moment, bilantul victimelor indica un numar de 36 de persoane, insa cum cifra pasagerilor disparuti in apa trece de 20, exista temeri ca numarul deceselor ar putea creste.

La bordul ambarcatiunii filipineze care, din motive neclare inca, s-a rasturnat la foarte scurta vreme dupa ce a plecat la drum, din orasul Ormoc, se aflau 189 de oameni, 173 pasageri – printre ei si copii, iar restul membri ai echipajului.

Conform autoritatilor locale, citate de presa internationala, pana la aceasta ora au fost gasite 36 de trupuri fara viata. Insa eforturile echipelor de salvare de a gasi supravuietuitori ai accidentului de joi continua. Mai ales ca, din cate se pare, in jur de 20 persoane ar fi date disparute si se incearca identificarea lor.

Din fericire, peste 110 persoane au fost gasite in viata si duse la mal cu barci pneumatice. Ulterior, au fost transportate cu ambulantele la spitale din orasul de unde plecase feribotul in calatoria sfarsita brusc, pentru a fi consultate de medici, specialistii urmand sa stabileasca exact in ce stare sunt si daca se impune internarea lor.

O ancheta va stabili ce anume a dus la rasturnarea ambarcatiunii. Se ia in calcul varianta ca vremea nefavorabila sa fi cauzat producerea accidentului, mai exact ca vantul puternic sa fi declansat dezastrul.

[youtube]bThsrDSObmA[/youtube]

[youtube]vxzq1MtkxxU[/youtube]

[youtube]PXV4de3RaPo[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger